Διήμερη επίσκεψη στην Ρόδο πραγματοποιεί από αύριο, Μεγάλη Τρίτη, 23 Απριλίου,  ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος για την Ευρωβουλή Νίκος Ανδρουλάκης, που θα μιλήσει σε κεντρική προεκλογική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, στις 19:00. Νωρίτερα, θα έχει συνάντηση με την Νομαρχιακή Επιτροπή και στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στο νησί.

Την Μεγάλη Τετάρτη, στις 13:00 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ στο Δημαρχείο (Πλατεία Ελευθερίας).

Μιλώντας στον sky  ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε  ξανά πως οι ευρωεκλογές θα πρέπει να απονδεθούν από τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Η ταύτιση των δύο αναμετρήσεων κάνει την πλειοψηφία του κόσμου να ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά και με διάφορα σκάνδαλα. Οι εκλογές για την  ΤΑ πρέπει να γίνονται σε διαφορετικό χρόνο. Ουδείς ασχολείται με αυτά που θα πρέπει να αλλάξουν για την Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σε ερώτηση σχετικά με τη μορφή της Ευρώπης του αύριο ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Εμείς κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για το μεταναστευτικό  την οικονομία και τα άλλα προβλήματα. Αντιθέτως το Ευρωπαϊκό Λαϊκό  κόμμα και το κόμμα που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν άλλες απόψεις. Αν μιλήσουν ευρωπαϊκά θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για πολλά».

Σε ότι αφορά την υλοποίηση των πολιτικών που έχει ανάγκη η Ευρώπη ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως σε αυτό θα συμβάλει  μια συμμαχία πολιτικών δυνάμεων στην οποία θα μετέχει και το ΚΙΝΑΛ.

«Πρέπει να πάμε σε μια οικονομία που να έχει κανόνες ακόμη και για τους ποιο ισχυρούς που ο πλούτος θα φορολογείται εκεί που παράγεται. Επίσης θα πρέπει να έχουμε ενιαία εξωτερική πολιτική. Η Ευρώπη πρέπει να έχει μια φωνή και όχι 28», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας στο αεροδρόμιο

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε  και στην καθυστερημένη αντίδραση της ΕΕ στις προκλήσεις από τη γειτονική χώρα.

Σε ερώτηση σχετικά με το μεταναστευτικό  ο κ Ανδρουλάκης δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στο συγκεκριμένο θέμα.

«Έχω υποβάλλει  ξεκάθαρες ερωτήσεις για το μεταναστευτικό. Ενώ οι άνθρωποι ζουν σε κακές συνθήκες και στα νησιά η κατάσταση είναι κάκιστη τι έχει κάνει η κυβέρνηση; Είδαμε πως χειρίστηκε το θέμα που αφορά τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ. Η μείωση του ΦΠΑ είναι άδικη.Έπρεπε να κρατήσουν το ειδικό  καθεστώς για όλα τα νησιά», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης  και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση μπορούσε να χειριστεί διαφορετικά το θέμα.

Όσο για αυτά που προτίθεται να κάνει στη νέα θητεία ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε:

«Σε κάθε περιοχή που επισκέπτομαι αναδεικνύω αυτά που έχω κάνει για το μεταναστευτικό την εξωτερική πολιτική και για άλλα θέματα. Έχω καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα που προκαλούνται από το λαγοκέφαλο. Κάποιοι λένε πως δεν υπάρχουν κονδύλια αποζημίωσης. Μου απάντησαν πως υπάρχουν προγράμματα αλλά η κυβέρνηση δεν κατέθεσε αίτημα για την διεκδίκηση των συγκεκριμένων κονδυλίων».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως  οι πολίτες θα πρέπει να κρίνουν ότι έχει γίνει και κυρίως ότι δεν έχει γίνει και να κρίνουν αναλόγως.

«Είτε σε μικρά ή σε μεγάλα όταν το ανθρώπινο προσωπικό που διοικεί τη χώρα είναι ανεπαρκέστατο η Ελλάδα θα χάνει συνεχώς ευκαιρίες σε όλους τους τομείς. Για το λόγο αυτό οι πολίτες να αξιολογήσουν τη δουλειά μας. Η Δημοκρατία δίνει τη δυνατότητα της επιλογής στους πολίτες», τόνισε ο κ Ανδρουλάκης.

 226 total views,  2 views today