Στη Ρόδο αυτοκίνητα της Apple για τη βελτίωση των “Apple Maps”

292

Και στη Ρόδο ήρθαν  τα αυτοκίνητα της Apple, τα οποία “χτενίζουν” κάθε δρόμο και  του εθνικού οδικού δικτύου και συλλέγουν δεδομένα με στόχο τη βελτίωση των “Apple Maps” και τη λειτουργία “Look Around”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να έχουν περιμετρική εικόνα για μια οδό. Θα μείνουν σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρείας μέχρι τις 14 Απριλίου. 

Κάποια από τα οχήματα  διαθέτουν  έναν “πύργο” στην οροφή, αποτελούμενο από κάμερες υψηλής ανάλυσης και σαρωτές LiDAR που συλλέγουν δεδομένα, τα οποία στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο μέσω ενός Mac Pro

Μέσα στο όχημα βρίσκεται ένας οδηγός, αλλά και ένας ακόμα εξειδικευμένος υπάλληλος της Apple που ελέγχει την ποιότητα του συλλεχθέντος υλικού και σημειώνει τις οδούς που δεν είναι προσβάσιμες από το όχημα.

Το προσωπικό της Apple μέσα στο αυτοκίνητο ακολουθεί ιδιαίτερα αυστηρές εντολές, που μεταξύ άλλων επιβάλουν την εκτέλεση των εργασιών τους κατά τις ημέρες που επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την τέλεια ποιότητα των εικόνων.

Όπως αναφέρει η Apple, το αυτοκίνητό της ενδέχεται να επισκεφτεί εκ νέου μια περιοχή ώστε να συλλεχθούν επικεραιοποιημένα δεδομένα, σε μια προσπάθεια να διατηρηθούν ενημερωμένοι οι χάρτες.

Σημειώνεται ότι πέρα από τα οχήματα που βλέπετε στις φωτογραφίες, η κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της τεχνολογίας χρησιμοποιεί και άλλα μέσα για τη χαρτογράφηση των περιοχών που δεν είναι προσβάσιμες σε αυτοκίνητα.

Στους πεζόδρομους, για παράδειγμα, κυκλοφορούν άνθρωποι της Apple πεζή, φέροντας σακίδιο στην πλάτη τους με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που συλλέγει δεδομένα.

Επιπροσθέτως, η Apple δεσμεύεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, μιας και στις δημοσιευμένες εικόνες έχει γίνει απόκρυψη των προσώπων αλλά και των πινακίδων των οχημάτων.