Στη Ρόδο αναμένεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Άκης Τσελέντης.

Όπως ανέφερε στο skyrodos.gr , θα έρθει στη Ρόδο ως επικεφαλής ομάδας ερευνητικής που θα ασχοληθεί και με τα μηχανήματα καταγραφής της σεισμικής δραστηριότητας.

Σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων της Κω για την άρση των προειδοποιητικών πινακίδων για τσουνάμι ο κ. Τσελέντης δεν θέλησε να προβεί σε σχόλιο.

Ο κ. Τσελέντης κατάγεται από την Κεφαλονιά.. Εχει σπουδάσει Φυσική στο ΕΚΠΑ, Ηλεκτρονικά στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης και Γεωφυσική στο Πανεπιστήμιο Leeds της Αγγλίας.

Είναι διδάκτορας Σεισμολογίας Γεωφυσικής του Imperial College του Παν/μιου του Λονδίνου και έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές στο Ινστιτούτο Σεισμών του Πανεπιστημίου του Τόκυο με το οποίο είχε μακροχρόνια συνεργασία.

Ίδρυσε το Σεισμολογικό Κέντρο του Παν/μιου Πατρών όπου και διετέλεσε Καθηγητής Σεισμολογίας Γεωφυσικής.

Τώρα είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Τσουνάμι και Καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 156 total views,  2 views today