Στη Ρόδο μέχρι την αυλαία της προεκλογικής περιόδου ο Αλέξης Τσίπρας

201

Στην Ρόδο αναμένεται την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό δήλωσε στον Sky σήμερα ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Αποστολίδης  .

«Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθει στη Ρόδο  ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιλεγεί αν θα γίνει ανοικτή συγκέντρωση ή αν θα κάνει περιοδεία», είπε ο κ. Αποστολίδης.

Ακόμη σε λίγες ημέρες αναμένεται στη Ρόδο ο κ.Διονύσης Τεμπονέρας που θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση.

Ο κ. Αποστολίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του κόμματος και στους στόχους των εκλογών.

Στην αρχή της συνέντευξης μίλησε για τις συνεργασίες που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν το έκρυψε, πως είναι ένα κόμμα συνεργασιών. Θέλουμε να υπάρξει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας  από την πρώτη Κυριακή των εκλογών . Για αυτό και  έχουμε απευθύνει κάλεσμα, στις προοδευτικές δυνάμεις για να γίνει πράξη αυτό. Προϋπόθεση να δοθεί ισχυρή λαϊκή εντολή σε ένα κόμμα και αυτό να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Αποστολίδης.

Σε ερώτηση για το αν αποδέκτης της πρότασης για συνεργασία είναι το ΠΑΣΟΚ ο κ. Αποστολίδης είπε :

«Η πρόταση θα είναι στο ΠΑΣΟΚ. Το συγκεκριμένο κόμμα έχει άλλο  ένα ιστορικό ραντεβού για να αποδείξει την προοδευτικότητα του. Να μην ξεχνάμε πως  είχε ταλανιστεί από  πολλά ζητήματα και έχασε στο παρελθόν  την ταυτότητα του».

Όσο για το αν υπάρχει βούληση για συνεργασία και με άλλο κόμμα εκτός από το ΠΑΣΟΚ ο κ.Αποστολίδης τόνισε:

«Το ΜέΡΑ 25 είναι ιδιαίτερη περίπτωση κόμματος. Ο κ.  Βαρουφάκης επιλέγει να επενδύσει σε πράγματα που έχουν ξεπεραστεί και απαντηθεί στο παρελθόν όπως το πρόγραμμα Δήμητρα.  Θεωρούν πως είναι στον προοδευτικό χώρο. Με τις ανάλογες προσαρμογές θεωρητικά θα μπορούσε να είναι ένας δυνητικός συνεταίρος».

Όσο για αυτά που ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει το κόμμα για τα νησιά μας τόνισε:

«Το κεντρικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δίνει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα. Η δουλειά η δική μας των στελεχών και των βουλευτών μας είναι να φέρουν στοχευμένες λύσεις για την περιοχή. Στην περιοχή μας επί διακυβέρνησης του κόμματος  μας έγινε αναπτυξιακό συνέδριο και ήρθε το σύνολο  των μελών της κυβέρνησης που υιοθέτησαν πολλές από τις προτάσεις που έγιναν εδώ. Έχουμε ένα καλό προηγούμενο. Το ίδιο θα γίνει και τώρα για όλους τους  μεγάλους τομείς. Μεταξύ των στόχων είναι ακόμη  η ενίσχυση και επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου», δήλωσε ο κ. Αποστολίδης.

Σε ερώτηση σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές και την επαναφορά τους ο κ. Αποστολίδης τόνισε:

«Είναι στόχος η επαναφορά τους για όλα τα νησιά όχι μόνο για τα Δωδεκάνησα»