Στη Ρόδο ο Γενικός Διευθυντής Δασών του ΥΠΕΝ και κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας

96

Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ sky

  • Η επόμενη της μη στοιχειώδους ενημέρωσης
  • για τα θέματα που σχετίζονται με την Περιφέρεια
  • θα βρει τον sky να αμύνεται για όσα αφορούν την ενημέρωση των πολιτών,
  • στη Δικαιοσύνη!
  • Η ενημέρωση των πολιτών είναι υποχρέωση και δικαίωμα: Αυτός που τα αμφισβητεί καλείται τώρα να επανορθώσει! Τα όρια έχουν φτάσει στο τέλος τους...

Σύσκεψη με αντικείμενο την χάραξη οδικού χάρτη, παρεμβάσεων, ενεργειών και έργων για την επόμενη μέρα της Ρόδου, μετά την μεγάλη δασική πυρκαγιά που έπληξε το νησί και προκειμένου να μην χαθεί καθόλου χρόνος,  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μεσημέρι στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στη Ρόδο.

Συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής  Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, δασολόγος, Βαγγέλης Γκουντούφας και ομάδα τεχνικών του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης &Πολιτικής Προστασίας, που ήρθαν ειδικά για τον σκοπό αυτό στη Ρόδο, ενώ παρέστη και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, Νίκος Λυμπερόπουλος.

Στη συζήτηση αποσαφηνίστηκε ότι την αρμοδιότητα των παρεμβάσεων στις δασικές εκτάσεις που έκαψε η φωτιά, έχει η Δασική Υπηρεσία, με εποπτεύουσα αρχή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου πέρασε η εποπτεία, μετά τις πυρκαγιές στην Εύβοια το 2021. Με αυτό ως δεδομένο, ζητήθηκε να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που δίνουν τα προβλεπόμενα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ώστε να υπάρξει η πιο γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πυρκαγιάς.