Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στη Ρόδο τη Μεγ. Τρίτη  23 Απριλίου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής  του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία με θέμα τις ευρωεκλογές στο Δημοτικό Θέατρο  και ώρα 19:00.

Στην ομιλία του θα αναφερθεί στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και στην ανάγκη της συμμετοχής των πολιτών.

«H Ευρώπη  χρειάζεται μια προοδευτική προγραμματική συμφωνία μεταξύ Σοσιαλιστών, Πρασίνων, Φιλελευθέρων και τμήματος της φιλοευρωπαϊκής Αριστεράς για να μπορέσει να προωθήσει τις απαραίτητες αλλαγές στη δομή της. Οι προκλήσεις του σήμερα καθιστούν πιο αναγκαία από ποτέ την περαιτέρω πολιτική ενοποίηση ώστε να περάσουμε από το διακρατικό μοντέλο που τα μεγάλα Κράτη αποφασίζουν, σε μία Ένωση αλληλεγγύης και συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Από τη μάχη κόντρα στις ανισότητες εντός της Ευρωζώνης μέχρι την από κοινού εγγύηση και διαφύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων», έχει δηλώσει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο ευρωβουλευτής θα αναφερθεί στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ με αφορμή ερώτηση που έχει κάνει και την απάντηση που έχει  λάβει από τον κ. Μοσκοβισί.

Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει επίσης για το μεταναστευτικό καθώς όπως έχει υπογραμμίσει εδώ και πολύ καιρό η πραγματικότητα έρχεται να αποκαλύψει την πλασματική εικόνα που προσπαθεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση τόσο στην απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων όσο και στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την απάντηση του Επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, μόλις 169,5 από τα 613,5 εκατομμύρια ή για να το θέσω πιο απλά το 28% από τα χρήματα που δικαιούται η χώρα για την περίοδο 2014-2020 για το μεταναστευτικό έχουν αξιοποιηθεί. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τον τακτικό προϋπολογισμό, το Ταμείο εσωτερικής ασφάλειας και το Ταμείο για το άσυλο, τη μετανάστευση και την ενσωμάτωση.Παρά τα μεγάλα λόγια, η κυβέρνηση αδυνατεί να βελτιώσει τις απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα υποδοχής τόσο στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όσο και την ηπειρωτική Ελλάδα και οι οποίες δυσφημούν τη χώρα μας και καταδικάζονται από το σύνολο των ανθρωπιστικών οργανώσεων. Όπως μάλιστα αναφέρεται , «η Επιτροπή έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τις ελληνικές αρχές, σε πολιτικό και σε τεχνικό επίπεδο, σχετικά με αυτή την ιδιαίτερα απαιτητική κατάσταση και με την ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισής της, ενώ παράλληλα παρέχει συνεχή επιχειρησιακή βοήθεια από κοινού με τους αρμόδιους οργανισμούς της ΕΕ, καθώς και τα απαραίτητα ενωσιακά κονδύλια» από τα οποία όμως σχεδόν μισό δις ευρώ, ή το 72% παραμένει αναξιοποίητο. Όπως σημειώνει ο Επίτροπος στην απάντηση του, «η συνολική ευθύνη για την εκτέλεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων βαρύνει τις ελληνικές αρχές», έχει αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή από τον Φ. Χατζηδιάκο

Αύριο Πέμπτη 18 Απριλίου ο κ. Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στα Χανιά. Την Παρασκευή  19 Απριλίου θα μιλήσει στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 198 total views,  2 views today