Στη Ρόδο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από τις 6 έως τις 8 Μαΐου το συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD.

Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πόκκιας η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου και ώρα 20:30 στη Ροτόντα της Καλλιθέας.

Οι εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο θα λάβουν μέρος 420 άτομα, θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Lindos Imperial .

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο βουλευτής της Β Αθηνών κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο  υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Παπανδρέου.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) είναι μαζί με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα της Γερμανίας που εναλλάσσονται στην εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έχει κυβερνήσει από το 1969 μέχρι το 1982 (συνασπισμό με το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα – FPD) και από το 1998 έως το 2005, ενώ έχει συγκυβερνήσει με το CDU, σχηματίζοντας τον μεγάλο συνασπισμό, από το 2005 έως το 2009 και από το 2013 έως σήμερα.

Το SPD ιδρύθηκε ουσιαστικά το 1863 και είναι το παλαιότερο γερμανικό κόμμα καθώς και ένα από τα πρώτα κόμματα που επηρεάστηκαν από τη μαρξιστική ιδεολογία. Το 1863 δημιουργήθηκε η Γενική Ένωση Γερμανών Εργατών’ και το 1869 το ‘Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Εργατικό Κόμμα’ τα οποία και συγχωνεύτηκαν το 1875.

Από το 1878 έως το 1890 το κόμμα αντιμετώπιζε προβλήματα καθώς είχε απαγορευθεί με τον ‘Αντισοσιαλιστικό Νόμο’ κάθε συνάντηση ή ομάδα που προωθούσε σοσιαλιστικές αρχές .

Το 1890 που καταργήθηκε ο νόμος το κόμμα συμμετείχε πάλι κανονικά στις εκλογές αλλάζοντας το όνομά του στο σημερινό ‘ Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (SPD).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ανοίγουν στόματα για τον γυναικολόγο με «βροχή» καταγγελίες

Σήμερα η αξιακή πλατφόρμα του στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Ελευθερία, δικαιοσύνη και κοινωνική αλληλεγγύη. Βλέπει το σύστημα της αγοράς απαραίτητο για την άφθονη παροχή αγαθών στους πολίτες.

Στο θέμα της δημοσιονομικής πολιτικής υποστηρίζει σθεναρά ότι οι κρατικές δαπάνες δεν πρέπει να βαραίνουν τις επόμενες γενιές και άρα δεν πρέπει οι προϋπολογισμοί να δημιουργούν ελλείμματα.

Επίσης κύριος στόχος και προτεραιότητα της πολιτικής του είναι η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.

Στηρίζει την ενιαία ευρωπαϊκή οικονομική και νομισματική πολιτική ώστε να αποκλείονται οι οικονομικές φούσκες και βεβαίως είναι υπέρ της φιλοπεριβαλλοντικής ανάπτυξης.

 226 total views,  2 views today