Ακόμη ένα μεγάλο συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί στη Ρόδο.

Πιο συγκεκριμένα οριστικοποιήθηκε η διεξαγωγή του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου του Συλλόγου Ελληνοαυστραλών Νομικών και Δικαστών στη Ρόδο το χρονικό διάστημα 5-10 Ιουλίου 2020, όπως γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Μεσαιωνικής Πόλης Τέρης Χατζηιωάννου.

Η τελετή έναρξης αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί στις Πηγές Καλλιθέας.

Όπως αναφέρει: Καταλυτική για μια ακόμη φορά η συμβολή του συμπατριώτη μας Ρόδιου δικηγόρου Μανώλη Βαρύτιμου (Mal Varitimos) που με τη συνδρομή του Δήμου Ρόδου δίνει τη δυνατότητα σε δικηγόρους και δικαστές απ’ όλη τη Βρετανική Κοινοπολιτεία (Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Καναδά, Μεγάλη Βρετάνια, κλπ) να επισκεφτούν τη Ρόδο.

“Με τον Μανώλη Βαρύτιμο συνεργαστήκαμε πέρυσι το καλοκαίρι στο 1ο Διεθνές Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο νησί μας με την παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, της Προέδρου του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αυστραλίας κα Suzan Kiefel και δεκάδων επιφανών Νομικών και Δικαστών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, όπου οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 700. Το συνέδριο αφορούσε τις επιρροές του Ελληνικού Πολιτισμού στο Σύγχρονο Δίκαιο”, σημειώνει ο αντιδήμαρχος.

Ενδεικτική η κατάληξη της ομιλίας της Ανώτατου Δικαστή της Αυστραλίας κα Kiefel: «Εδώ σήμερα στη Ρόδο που σπούδασε ο Κικέρωνας, μπορούμε να δούμε την ευρύτερη επιρροή του στο ουσιαστικό δίκαιο. Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε στην παρατήρηση ότι η κληρονομιά των Ελλήνων στη φιλοσοφία της Δύσης, είναι η δυτική φιλοσοφία».

 346 total views,  2 views today