Στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες παρέστη και μίλησε χθες 14.2.2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ως μέλος της εθνικής μας αντιπροσωπείας.

Την Επιτροπή απασχόλησε η γνωμοδότηση προς το Κοινοβούλιο που αφορούσε τις «Περιφέρειες σε ενεργειακή μετάβαση». Στην τοποθέτησή του ο κ. Χ. Κόκκινος επεσήμανε την ανάγκη ανάπτυξης στρατηγικής με συλλογική αντιμετώπιση για την κλιματική αλλαγή. Ανάγκη να δημιουργηθούν κτίρια με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και τα μέσα συγκοινωνίας να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Περιφέρειες, δήμοι και ενεργοί πολίτες να συνεργαστούν και να κινητοποιηθούν και για ανοικοδομηθεί ένα νέο ενεργειακό μοντέλο που θα λαμβάνει υπόψη του τις κλιματικές αλλαγές και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η μείωση του άνθρακα και η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μπορούν να στηρίξουν τη βιώσιμη ανάπτυξη. Τέλος να διατεθούν κονδύλια μέσω κρατικών επιχορηγήσεων για ενίσχυση καινοτόμων δράσεων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση της οικονομίας των κρατών – μελών της Ε.Ε. στη νέα κατάσταση.

  • Κατά την επιστροφή του στη Ρόδο σήμερα 15.2.2019 είχε συνάντηση στα γραφεία του Δήμου Ρόδου με τον πρόξενο της Αυστρίας κ. Christoph Reitinger που επισκέπτεται τα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Χ. Κόκκινος επεσήμανε στον κ. πρόξενο ότι βρίσκεται σε ένα μοναδικό τόπο (με Ιστορία, πολιτισμό, φυσικές ομορφιές κ.τ.λ.) και τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλονται συλλογικά, ώστε να ζουν και οι μόνιμοι κάτοικοι και τα εκατομμύρια επισκεπτών σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Τέλος τον ευχαρίστησε για την καλή συνεργασία μεταξύ της Αυστρίας και της Ελλάδας και εξέφρασε την ευχή να αυξηθούν οι Αυστριακοί επισκέπτες στη χώρα μας και στα νησιά μας.

 218 total views,  2 views today