Στις Βρυξέλες η δήμαρχος της Τήλου Μαρία Καμμά

138

Επίσκεψη στις Βρυξέλες πραγματοποίησε η δήμαρχος της Τήλου κ. Μαρία Καμμά. Περιγράφει σε ανάρτηση της τα αποτελέσματα ως εξής:

Ένα επιτυχημένο διήμερο στις Βρυξέλλες έλαβε τελος. Διήμερες συναντήσεις με τον επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου Της Γενικής Δ/σης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG-REGIO) κο Carsten Rasmussen και στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου. Ενημερώσαμε τον κύριο Rasmussen για το Tilos Just go Zero ο οποίος έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το έργο. Έγινε επίσης παρουσίαση των νέων

Πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής και συζητήθηκαν λύσεις και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με την Edita Dranseikaite, εκπρόσωπο της ΓΔ Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μιλήσαμε για την ενεργειακή πολιτική στα νησιά, τα δίκτυα, τις πολιτικές και τη βιωσιμότητα. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην κοινωνική συμμετοχή, στα αντισταθμιστικά έργα και κίνητρα. Ενημερωθήκαμε εκτενώς από τον Αναπληρωτή της DG – REGIO κο Παναγιώτη Πανταζάτο για τα χρηματοδοτικά προγράμματα της περιόδου 2021-2027. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ευρωβουλευτή κο Πέτρο Κόκκαλη και τους συνεργάτες του για την φιλοξενία του και την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια του. Επόμενος σταθμός Κωνσταντινούπολη.….