Πάνω από το 75% των Αμερικανών δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν το 2020, όμως με ελαφρώς μεγαλύτερη προσοχή σε σύγκριση με την εποχή προ κρίσης κορωνοϊού, όπως έδειξε έρευνα της LuggageHero που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο.

Η έρευνα, που διεξήχθη στις 5-9 Απριλίου, έδειξε ακομα ότι για τα ταξίδια από τον Ιούνιο έως και τον Δεκέμβριο του 2020, το 77% θα υλοποιήσει τον ταξιδιωτικό προγραμματισμό, εφόσον οι πόλεις τους ή οι ταξιδιωτικοί προορισμοί δεν βρίσκονται σε καραντίνα.

Το 56% δήλωσε ότι ήδη σχεδιάζει ταξίδια την περίοδο αυτή.

Από όσους είχαν κάνει ήδη σχέδια διακοπών, το 42% είπε ότι δεν θα αλλάξει προορισμό. Το 32% όμως θα αποφύγει τις μεγάλες πόλεις και τη δημόσια συγκοινωνία και θα προτιμήσει τα πάρκα και τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους.

Σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι συνεχίζουν να προγραμματίζουν ταξίδια στο εξωτερικό και το 44% είπε ότι θα αλλάξει προορισμό εξωτερικού με κάποιον από το εσωτερικό της χώρας το 2020.

Μόλις το 8% των ταξιδιωτών παγκοσμίως δήλωσαν ότι δεν θα ταξιδέψουν καθόλου το 2020.  

Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία για τα ταξίδια, οι ταξιδιώτες γίνονται όλο και πιο προσεκτικοί με τις δαπάνες τους. Το 31% δήλωσε ότι θα μειώσει τα έξοδα διακοπών έως και 40% και το 32% τον προϋπολογισμό για ταξίδια κατά 40%.

Συνολικά, ενώ οι περισσότεροι έχουν αποφασίσει να ταξιδέψουν στο εσωτερικό παρά διεθνώς και να δαπανήσουν λιγότερα στις διακοπές, οι περισσότεροι εξακολουθούν να έχουν την επιθυμία για ταξίδια το 2020.

 1,987 total views,  2 views today