Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να δικαιωθούν είναι οι αλιείς της Λέρου και της Καλύμνου.
Αυτό δήλωσε σήμερα στον “Sky” ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Λέρου κ.Χρήστος Τσακιδιός .
Μάλιστα όπως τόνισε στον αγώνα τώρα πλέον λαμβάνουν μέρος και αλιείς από την Κάλυμνο που είναι εξίσου σε δεινή θέση.
«Εμείς είμαστε καθ όλα εντάξει. Τουλάχιστον αυτό έχουν δείξει και οι έλεγχοι που έχουν διενεργηθεί από όλους τους αρμόδιους φορείς.Μας καταδικάζουν σε απραξία ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν. Δεν γινόμαστε πλούσιοι με το ψάρεμα. Για ένα μεροκάματο ζούμε», είπε ο κ. Τσακιδιός.
Σε ερώτηση αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ο κ. Τσακιδιός επανέλαβε πως ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να έρθει η δικαίωση.

Επικοινωνία του Περιφερειάρχη με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, είχε σήμερα επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων , Νίκο Αντώνογλου, σε σκοπό την διευθέτηση του ζητήματος που έχει ανακύψει μετά και την δραστική μείωση του αριθμού των αδειών που χορηγήθηκαν για το έτος 2019 στους αλιείς βιντζότρατας, σε σύγκριση με τις άδειες που είχαν χορηγηθεί για το 2018.
Συγκεκριμένα, από το Νότιο Αιγαίο, όπου το 2018 είχαν χορηγηθεί 54 άδειες (23 στα Δωδεκάνησα και 31 στις Κυκλάδες), φέτος χορηγήθηκαν μόνο 8, εκ των οποίων 4 στα Δωδεκάνησα, και 4 στις Κυκλάδες. Σε πανελλαδικό επίπεδο, για το 2019 χορηγήθηκαν μόλις 28 άδειες, επί συνόλου 168 το 2018.
Δεδομένου του σοβαρότατου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος που δημιουργείται , αφού ο συντριπτικά μεγαλύτερος αριθμός αλιέων βιντζότρατας δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να εξετασθούν κατά το δυνατόν συντομότερα οι αιτήσεις θεραπείας που έχουν καταθέσει οι αλιείς που δεν έχουν αδειοδοτηθεί.
Από την πλευρά του ο κ. Νίκος Αντώνογλου δεσμεύτηκε για την κατά το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων.

 204 total views,  2 views today