Στον Αρχάγγελο για την ύδρευση ο Δήμαρχος

1634

Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, επισκέφτηκε σήμερα (Τετάρτη) τη δημοτική ενότητα Αρχαγγέλου και εξέτασε θέματα καθημερινότητας και εκτέλεσης ασφαλτικών έργων για Αρχάγγελο, Μάσσαρη και Μαλώνα.

Ο κ. Χατζηδιάκος, συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο αρμόδιο για το συντονισμό των υπηρεσιών της δημοτικής ενότητας Αρχαγγέλου  Γιώργο Πόκκια, τον δημοτικό σύμβουλο  Αρχαγγέλου Στέργο Παρδαλό, και τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων Αρχαγγέλου Αργύρη Αργυρού, Μαλώνας Αναστάσιο Καραγιάννη, Μασσάρων Σπύρο Καλούδη, αλλά και από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στον Αρχάγγελο ο δήμαρχος ενημερώθηκε επιτόπου για την πρόοδο των εργασιών ανόρυξης της νέας γεώτρησης η οποία με τη λειτουργία της εντός ολίγων ημερών και σε συνδυασμό με την ανόρυξη δύο ακόμη γεωτρήσεων  θα εξασφαλίσει επάρκεια νερού στον Αρχάγγελο. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σύνδεση της περιοχής Στεγνά με δίκτυα ύδρευσης και νέα δεξαμενή που θα υδροδοτείται απευθείας από τον αγωγό του Φράγματος Γαδουρά, έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΡ, οι εργασίες για το οποίο θα ξεκινήσουν εντός ολίγων ημερών. Επιπρόσθετα ο δήμος Ρόδου με ιδίους πόρους έχει εκπονήσει μελέτη και  χρηματοδοτεί με το ποσό των 400.000 ευρώ τα έργα για την αντιμετώπιση του φαινομένου των συνεχόμενων κατολισθήσεων και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στο σύνολο της οδού, από το ύψος της εθνικής οδού Ρόδου- Λίνδου, μέχρι τα Στεγνά,   όπως και την ασφαλτόστρωση της.

Σε σύσκεψη που ακολούθησε εξετάστηκε η πορεία ασφαλτικών έργων στην περιοχή και δρομολογήθηκαν λύσεις σε θέματα τρέχουσας καθημερινότητας.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος, πραγματοποίησε επίσκεψη στα Μάσσαρη και ακολούθως στη Μαλώνα και δρομολόγησε λύσεις σε τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινότητες.