Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για το θέμα της Περιφοράς του Επιταφίου τα ξημερώματα στον Αρχάγγελο, παρά τις απαγορεύσεις της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Αψηφώντας τους όποιους κινδύνους κι αγνοώντας τις οδηγίες, μετά την Παλιά Πόλη και στον Αρχάγγελο, οι πιστοί έβγαλαν τον Επιτάφιο και τον περιέφεραν «ο ένας πάνω στον άλλον», δημιουργώντας απίστευτες εικόνες συνωστισμού.

Κάτοικοι της περιοχής με αναμμένες λαμπάδες ακολούθησαν μέσα στα σοκάκια του χωριού τον Επιτάφιο, ενώ προπορευόταν κάτοικος που κρατούσε την ελληνική σημαία.

Σε δύο περιοχές της Δωδεκανήσου, στον Αρχάγγελο και στη Χάλκη η Περιφορά του Επιταφίου γίνεται κάθε χρόνο τις πρώτες πρωινές ώρες. Αστυνομική δύναμη δεν υπήρχε εκείνη την ώρα, οπότε η περιφορά του Επιταφίου έγινε κανονικά όπως θα γινόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων που κατέθεσαν πριν από λίγο στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου είναι ο Τσαμπίκος Δέμελος, ιδιοκτήτης του Ρ/Σ notosnews, ο οποίος το πρωί είχε κοινοποιήσει μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο δύο video από την περιφορά στον Αρχάγγελο.

Ο δημοσιογράφος και συνεργάτης του κ. Δέμελου, Κώστας Σαμιωτάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε μεταξύ άλλων: “Η σύλληψη του Τσαμπίκου Δέμελου έγινε με αφορμή ανάρτηση του στην επίσημη σελίδα του NotosNews στο facebook! Ο συνεργάτης μας ανέβασε βίντεο από την περιφορά του επιταφίου στον Αρχάγγελο δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα και την άποψη αυτού ο οποίος του έστειλε το βίντεο. Εξ όσων γνωρίζω αυτό που απαγορεύεται είναι οι συναθροίσεις ατόμων σε ένα πλήθος άνω των δέκα προσώπων. Φαντάζομαι ότι εν έτει 2020 δεν μπορεί να διώκεται κάποιος για την έκφραση προσωπικής άποψης ούτε γιατί δημοσιογραφικά μεταδίδει ένα γεγονός όποιο κι αν είναι αυτό, η μία άποψη όποια κι αν είναι αυτή! Λυπάμαι πολύ αλλά αυτά θυμίζουν άλλες εποχές!! Δεν μπορεί να καταστρατηγείται η ελευθερία του λόγου και της άποψης ακόμα και αν η δικαιολογία είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής!! Δεν μπορεί να υπάρξει καμία επαρκής δικαιολογία που να οδηγεί στη φίμωση ενός μέσου ενημέρωσης!! Πραγματικά θλίβομαι γιατί φέτος η Πρώτη Ανάσταση συνοδεύτηκε με την Ανάσταση αναμνήσεων από άλλες εποχές που κανείς δεν θέλει να θυμάται και εποχών στις οποίες ποτέ κανείς δεν θέλει να πισωγυρίσει!! Τέτοιου είδους πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν αποδέκτες!! Να γίνει γνωστή τώρα αμέσως η κατηγορία με την οποία συνελήφθη ο Τσαμπίκος Δέμελος και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Αρχαγγέλου”.

Ο Τσαμπίκος Δέμελος έκανε μια δήλωση πριν από λίγο:

Σχετικά με τα βίντεο που αναρτήθηκαν από την περιφορά του Επιταφίου στον Αρχάγγελο. Το Notos News όφειλε ως μέσο ενημέρωσης, να αναρτήσει το βίντεο και να καλύψει το γεγονός.  Τα σχετικά βίντεο, μας εστάλησαν και οφείλαμε να τα αναρτήσουμε αφού τα γεγονότα έλαβαν χώρα στην Ρόδο.

Σε καμία περίπτωση τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι, δεν είναι κατά των μέτρων που έχει αποφασίσει και εφαρμόζει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια και συμμετέχουμε ενεργά σαν μέσο αλλά και σαν ευαισθητοποιημένοι πολίτες. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει την ατομική του ευθύνη.  Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση…

 1,654 total views,  2 views today