Στον εισαγγελέα θα προσφεύγουν οι νοσοκομειακοί γιατροί γιατί η κατάσταση στο νοσοκομείο Ρόδου έχει φθάσει στο απροχώρητο .

Όπως δήλωσε στον Sky η πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Πολύμνια Γαλανού στην Παιδιατρική κλινική είναι αδύνατο να καλυφθούν οι ανάγκες με δύο μόνο γιατρούς. Επίσης με λιγότερο ιατρικό προσωπικό λειτουργούν η ΜΕΘ και το αναισθησιολογικό.

“Χρειάζεται να μετακινηθούν γιατροί από άλλα νοσοκομεία στην Ελλάδα για να καλυφθούν οι ανάγκες στην Παιδιατρική τη ΜΕΘ και το αναισθησιολογικό. Επιπλέον για την παιδιατρική κλινική μπορεί να εργαστεί με μπλοκάκι ένας γιατρός από τη Ρόδο. Αν δεν δοθεί λύση θα κλείσουν τα χειρουργεία τον Σεπτέμβριο θα πατώσουμε. Το λόγο πλέον θα έχει ο εισαγγελέας αφού λύσεις δεν δίνονται”, δήλωσε η κ. Γαλανού.

Ειδικά για την Παιδιατρική Κλινική η κ. Γαλανού δήλωσε πως δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί ο φόρτος εργασίας από δύο άτομα.

«Δεν είναι δυνατό να δουλεύει ένας άνθρωπος ένα 24ωρο ημέρα παρά ημέρα. Αυτά τα νοσοκομεία έχουν καταντήσει κάτεργα. Οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε κάτεργα. Επείγει να μετακινηθούν δύο γιατροί οι οποίοι θα πάνε να βοηθήσουν τους συναδέλφους που έχουν μείνει μόνοι τους. Μπορεί να βοηθήσει και ένας γιατρός με μπλοκάκι αλλά μόνο τις εφημεριακές ανάγκες . Υπάρχουν και οι νοσηλευόμενοι ασθενείς που θα πρέπει να έχουν τη φροντίδα που πρέπει. Ποιος θα διακινήσει αυτούς τους ανθρώπους. Χρειάζεται να προσληφθούν άμεσα γιατροί.Επειδή αυτό είναι χρονοβόρο εμείς ζητούμε να καλυφθούν οι ανάγκες με την μετακίνηση δύο γιατρών από άλλα νοσοκομεία της χώρας. Αυτή η παραλυσία στο διοικητικό σκελετό από το νοσοκομείο και πάνω και το αντίστροφο πρέπει να σταματήσει. Τη βιώσαμε εδώ και τέσσερα χρόνια. Πρέπει να ξυπνήσουν οι άνθρωποι και να βγουν από το βαθύ τους κώμα», δήλωσε η κ. Γαλανού και πρόσθεσε πως η Παιδιατρική είναι το τμήμα του νοσοκομείου που έχει .. πεθάνει.

Προβλήματα σοβαρά υπάρχουν και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στη ΜΕΘ υπηρετούν τέσσερις γιατροί. Όμως ο ένας πήρε άδεια και έχουν μείνει τρείς που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

« Πρέπει να έρθουν από άλλα νοσοκομεία της χώρας δύο εντατικολόγοι για να βοηθήσουν τους συναδέλφους στη ΜΕΘ που είναι εργασιακά στην … εντατική.

Και στο αναισθησιολογικό όμως υπάρχουν προβλήματα εξαιτίας του φόρτου εργασίας.

« Τσακωνόμαστε μεταξύ μας πια γιατί τέσσερις γιατροί πρέπει να κάνουν 45 εφημερίες το μήνα. Να μην ξεχνάμε πως έχουμε την ευθύνη για τις διακομιδές. Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε τις μισές διακομιδές κάνουν οι γιατροί του αναισθησιολογικού και τις άλλες μισές οι γιατροί της ΜΕΘ. Έτσι είμαστε εκτός νόμου πια και επικίνδυνοι », είπε η κ. Γαλανού.
Θα πατώσουν και τα χειρουργεία τον Σεπτέμβριο

Σε ερώτηση αν η διοίκηση του νοσοκομείου Ρόδου έχει δείξει κατανόηση στα προβλήματα η κ. Γαλανού δήλωσε πως η κατανόηση δεν δίνει λύσεις.

“Δεν μου αρκεί να μου κουνάνε το κεφάλι με κατανόηση. Οι διοικητικοί μετά τις 3 το μεσημέρι πάνε στο σπίτι τους. Οι γιατροί που κάνουν εφημερία μένουν πίσω δεν έχουν δικαίωμα ξεκούρασης. Όλα αυτά τα προβλήματα τα επεσήμανα ήδη στον υπουργό Υγείας κ. Β Κικίλια από την ημέρα της ορκωμοσίας με το fax που του έστειλα. Eνημέρωσα και τους βουλευτές και ζήτησαν να φέρουν γιατρούς από άλλα νοσοκομεία της χώρας. Θα πατώσουν και τα χειρουργεία τον Σεπτέμβριο. Μετά θα διαμαρτύρεται ο κόσμος», δήλωσε η κ .Γαλανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Θα το δούμε και αυτό! H «ανάσταση» της Thomas Cook

Στα χειρουργεία δουλεύουν δύο αναισθησιολόγοι. Αν όμως χρειαστεί να ανοίξει για επέμβαση και τρίτο χειρουργείο δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

«Δεν μπορούμε να καλύψουμε ταυτόχρονα τρία χειρουργεία και να έχουμε κλήσεις στα επείγοντα για περιστατικά και διασωληνώσεις. Δεν γίνονται αυτά», είπε η κ. Γαλανού.
Μέχρι πρότινος υπήρχε δυνατότητα για πρόσθετες υπηρεσίες από τους αναισθησιολόγος γιατί τους βοηθούσε ένας επικουρικός γιατρός ο οποίος όμως έφυγε.

«Τώρα θα έχουμε τις πιέσεις των χειρουργών και του κόσμου», είπε .

Σε ερώτηση σχετικά με τις λίστες αναμονής η κ. Γαλανού χωρίς να θέλει να αναλύσει περισσότερο το θέμα δήλωσε:

«Υπάρχουν διαφόρων ειδών λίστες αναμονής»

Με αφορμή την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η κ. Γαλανού τόνισε πως η περίοδος αναμονής για το νοσοκομείο Ρόδου τελείωσε.

«Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου και τονίζω ότι από τον Σεπτέμβριο θα αδυνατούμε να εξυπηρετούμε όλα τα χειρουργεία. Ο χρόνος αναμονής για το νοσοκομείο θα τελειώσει. Θα παραιτηθούν και άλλοι γιατροί. Αυτό το γνωρίζουμε ήδη. Ήδη ένας συνάδελφος έχει δηλώσει πως θα φύγει για Αθήνα. Θα αποδυναμωθούμε περαιτέρω» , τόνισε.

Κρέμασαν τα παπούτσια στο δέντρο και τα βλέπουν να ανεμίζουν

Σε ότι αφορά τον αριθμό των γιατρών που επειγόντως χρειάζονται η κ. Γαλανού δήλωσε:
«Χρειάζονται επειγόντως δύο εντατικολόγοι δύο παιδίατροι και ένας αναισθησιολόγος. Έχω προτείνει από που να έρθουν. Πιστεύω οι εναπομείναντες διοικητικοί αυτοί που θα αλλάξουν θέση μέσα στον Σεπτέμβριο κάνουν πολιτική και έχουν κρεμάσει τα αθλητικά παπούτσια στο δέντρο και τα βλέπουν να ανεμίζουν».

Όλα τα προβλήματα που έχουν οδηγήσει το νοσοκομείο στην εντατική έχουν τεθεί, από την κ. Γαλανού στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας.

Ούτε νερό δεν έχουν επισκέπτες και ασθενείς λόγω κυλικείου

Προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν και από το γεγονός ότι έκλεισε το κυλικείο του νοσοκομείου. Αυτό έγινε λόγω φορολογικών παραβάσεων που ανάγκασε τους εφοριακούς να επιβάλουν τα δέοντα.

Η κ. Γαλανού τόνισε πως θα έπρεπε να επιβληθεί μικρότερη ποινή και όχι δεκαήμερο κλείσιμο του κυλικείου λόγω του ότι αυτό λειτουργεί εντός νοσοκομείου.

« Δεν θα μπω στη θέση του Εισαγγελέα, Εδώ στη Μύκονο κλείνουν τα μπαρ για δυο ημέρες και σφραγίζουν το κυλικείο του νοσοκομείου για δέκα; Δεν επιτρέπεται ούτε η πώληση νερού, Αυτό δείχνει εμπάθεια.Είναι δυνατό να μην υπάρχει νερό στην στιγμή που δεν υπάρχουν ψύκτες στο νοσοκομείο;», δήλωσε.

«Έχουμε καύσωνα. Σε άλλες χώρες ποτίζουν τα ζώα. Τους δίνουν παγάκια και στο νοσοκομείο δεν μπορούμε να αγοράσουμε νερό. Τι άλλο δηλαδή θα γίνει;» , είπε.

Με αφορμή το κλείσιμο του κυλικείου γιατροί νοσηλευτικές και διοικητικό προσωπικό φέρνουν νερό ή χυμούς και καφέ από το σπίτι ή από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν κοντά στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο λόγος στη Δικαιοσύνη

Όσο για τις κινήσεις που θα κάνουν οι γιατροί του νοσοκομείου η κ. Γαλανού τόνισε ότι … θα βαδίσουν την οδό της δικαιοσύνης.

«Θα προσφύγουμε στον Εισαγγελέα γιατί άλλη λύση δεν υπάρχει. Οι συνάδελφοι της Παιδιατρικής το έχουν πράξει ήδη γιατί πρέπει να διασφαλιστούν. Εμείς και από τους βουλευτές ζητήσαμε λύσεις τώρα. Αργότερα ο ασθενής θα έχει πεθάνει», είπε η κ. Γαλανού.

 124 total views,  2 views today