Στον Κορυδαλλό θα οδηγηθούν οι δύο κατηγορούμενοι για κατασκοπεία

675

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και εισαγγελέα οι δύο μουσουλμάνοι που κατηγορούνται για κατασκοπεία και θα οδηγηθούν στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου θα κρατηθούν σε διαφορετικές πτέρυγες.

Μετά τις πολύωρες απολογίες ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, δεν παρέκκλινε απ’ όσα είχε δηλώσει ενώπιον της Ασφαλείας, υποστηρίζοντας για ακόμη μια φορά ότι είναι αθώος και πως δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ισχυρίσθηκε δε ότι δεν γνωρίζει το λόγο που ο 52χρονος μάγειρας που εργαζόταν στο πλοίο της γραμμής Ρόδος-Καστελόριζο τον καταγγέλλει ως εκείνον που προσπαθούσε να χτίσει δίκτυο κατασκόπων στην περιοχή, ζητώντας του να φωτογραφίζει τα ελληνικά πολεμικά πλοία και να του δίνει τα διακριτικά τους, όπως κι άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Από την πλευρά του ο 52χρονος μάγειρας, στην απολογία του ανέφερε ότι ο γραμματέας του προξενείου ήταν αυτός που τον προσέγγισε, και πως ξεκίνησε τις συναντήσεις μαζί του κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας. Ο ίδιος ισχυρίσθηκε ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι συζητήσεις περιστρέφονταν σε οικογενειακά θέματα και άλλων κοινών ενδιαφερόντων και ουδέποτε έγινε νύξη για καμία δράση, δραστηριότητα, συμπεριφορά ή θέση που σύμφωνα με τους νόμους της χώρας μας θα αποτελούσε αδίκημα ποινικά κολάσιμο.

Μιλώντας στον sky ο συνήγορος του ναυτικού, γνωστός ποινικολόγος Στέλιος Αλεξανδρής υποστήριξε ότι η δικογραφία όπως σχηματίσθηκε δε θα μπορέσει να προχωρήσει στο ακροατήριο. Ισχυρίσθηκε ότι ο πελάτης του απολογήθηκε άρον άρον και μάλιστα ήρθε για μία ώρα σε κατ’ αντιπαράσταση κατάθεση με τον 35χρονο συγκατηγορούμενό του. «Υπήρχε οργή από τον πελάτη μου, επειδή τον εγκλώβισε και τον διέσυρε ο γραμματέας του προξενείου και τώρα κατηγορείται για τρία αδικήματα», είπε σχετικά ο κ. Αλεξανδρής, κάνοντας επίσης λόγο για κάποιες απλές ανόητες αναφορές χωρίς κάποιο επιβαρυντικό υλικό, ενώ καταλήγοντας ισχυρίσθηκε ότι ανακρίτρια και εισαγγελέας θα έπρεπε να κοιτάξουν καλύτερα τα στοιχεία πριν την επιβολή των περιοριστικών μέτρων της προφυλάκισης. “Είμαστε μία ευνοούμενη χώρα, η οποία χθες δοκιμάσθηκε. Κοντός ψαλμός αλληλούια…”σημείωσε ο δικηγόρος του 52χρονου ναυτικού.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τη δράση των δύο κατηγορουμένων. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο καταγραφής και άλλων στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε Κω και Νίσυρο, νησιά στα οποία πραγματοποιούσε ταξίδια το πλοίο όπου εργαζόταν ο 52χρονος. Στην κατοχή των δύο Ελλήνων μουσουλμάνων βρέθηκαν περισσότερες από 2.500 φωτογραφίες με ελληνικούς στόχους.