Στους δρόμους Ρομά και στη Ρόδο για το θάνατο του 18χρονου

847

Στους δρόμους βγήκαν ομάδες Ρομά, σε διάφορες περιοχές της χώρας με αφορμή τον θάνατο ενός 18χρονου την περασμένη Δευτέρα από πυροβολισμούς, σε σπίτι στην Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης.

Ο 18χρονος Ρομά έπεσε νεκρός όταν είχε μπει, μαζί με άλλα δύο άτομα, στο σπίτι ενός 63χρονου, ο οποίος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον τους, τραυματίζοντας θανάσιμα τον νεαρό. Ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου υπέκυψε.

Χτες το απόγευμα, περίπου 40 Ρομά, ζητώντας δικαιοσύνη για τον 18χρονο, βγήκαν στους δρόμους και στη Ρόδο!

Την ίδια στιγμή, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της χώρας συγκεντρώθηκαν ομάδες Ρομά, που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο του 18χρονου, κλείνοντας δρόμους, στήνοντας οδοφράγματα και βάζοντας φωτιές σε λάστιχα και σε κάδους απορριμμάτων.

Προφυλακιστέος ο 63χρονος

Χτες κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του στον ανακριτή Καλαμάτας, ο 63χρονος που κατηγορείται για τον φόνο του 18χρονου.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της απολογίας του 63χρονου, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς και φίλοι του θύματος, ενώ η Αστυνομία είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας, για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων