Στο Βιολογικό της Κρεμαστής που είναι στα όρια του… τα λύματα από την Ιαλυσό

523

Αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσει στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ρόδου το θέμα που αφορά τη μεταφορά των λυμάτων από την Ιαλυσό στο βιολογικό της Κρεμαστής.

Ωστόσο η αντοχή του συγκεκριμένου βιολογικού είναι περιορισμένη αφού εκτιμάται πως ήδη δεν αντέχει τα λύματα της δημοτικής ενότητας  για την οποία λειτουργεί.

«Για να γίνει το έργο αυτό απαιτούνται περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ.  Στην Ιαλυσό υπάρχουν επτά αντλιοστάσια από τα οποία εκτός λειτουργίας είναι τα τρία. Είμαστε τυχεροί που δεν έχουν σπάσει και τα λύματα δεν  έπεσαν στη θάλασσα. Μεταφέρεται με την λύση που δρομολογείται  το πρόβλημα στην επόμενη πενταετία. Η πλειοψηφία του συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ πρέπει να καταλάβει πως υπάρχουν αποφάσεις που δεν δικαιώνουν την επιχείρηση και να καλέσει τον εργολάβο που αρχικά είχε αναλάβει το έργο για τις παρεμβάσεις. Να κερδίσουν δηλαδή χρόνο. Ρώτησαν τους κατοίκους της Κρεμαστής αν δέχονται να γίνει αυτό;»,  δήλωσε σήμερα στο Sky το μέλος της παράταξης μείζονος μειοψηφίας κ. Δημήτρης Ζαννετούλης.

Δεν υπάρχουν εμπόδια για αναθέσεις

«Δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια για αναθέσεις. Τα θέμα είναι αν υπάρχει έλεγχος από το ελεγκτικό συμβούλιο. Δημιουργήθηκε ένα εργαλείο που θα κάνει πιο εύκολες τις εκλογές για τον κ. Α Καμπουράκη και την παράταξη του», δήλωσε  ο δημοτικός σύμβουλος μέλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας  με αφορμή τις δαπάνες με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων  για την αναπτυξιακή εταιρεία του Δήμου Ρόδου.

«Δεν έχουμε εκτενή ενημέρωση. Βγαίνουν αποφάσεις για τις αμοιβές  της διοίκησης αλλά δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει τη  λειτουργία της η εταιρεία. Η πλειοψηφία αποφασίζει χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις πιθανές αρνήσεις των υπολοίπων τριών παρατάξεων. Δεν έχω δει γραφεία ανθρώπους και πρόγραμμα. Δεν αξίζει να κουβεντιάζουμε το  κατά πόσο οι εταιρείες αυτές του δήμου και της περιφέρειας συνδράμουν στην  όποια αναπτυξιακή προσπάθεια . Δεν  έρχεται η ανάπτυξη από εκεί» είπε ο κ. Ζαννετούλης.