Την υποψηφιότητα της κ. Λίλας Καλαμάτα Λορέντζου ανακοίνωσε η παράταξη ¨”Ρόδος Δύναμη Πολιτών” του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

«Μια σκληρά εργαζόμενη μητέρα και οικογενειάρχης, μια γνήσια Ροδίτισσα. Μια καλλιεργημένη γυναίκα με έντονες κοινωνικές ευαισθησίες, με ανησυχίες για το μέλλον της νέας γενιάς, και με ακεραιότητα χαρακτήρα. Ένας άνθρωπος που έχει τη δύναμη και τη θέληση να δώσει μαζί μας τη μάχη για το αύριο της Ρόδου στην επόμενη θητεία.
Λίλα Καλαμάτα σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».
Φώτης Χατζηδιάκος

▸ «Αγαπώ τους συνανθρώπους μου και πιστεύω σε μια κοινωνία που οφείλει να δώσει μεγαλύτερη αξία στα παιδιά και στην Νεολαία. Ελπίζω επίσης σε μια κοινωνία που θα βρει κάποτε το θάρρος να δημιουργήσει υποδομές υποστήριξης για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες καθώς επίσης και δομές πρόνοιας για τους πάσχοντες από διάφορες ασθένειες. Με πληγώνει η αναλγησία του Κράτους και με θεριεύει κάθε ιδέα για πρόοδο και εξέλιξη για το κοινωνικό καλό μέσα απ την συλλογικότητα. Αγαπημένη μου συνήθεια είναι να βγαίνω τα απογεύματα του Σαββάτου για σινεμά με τις κόρες μου και τις φίλες τους και στην συνέχεια να πηγαίνουμε για πίτσα και να συζητάμε κάνοντας αστεία. Θεωρώ αξία ανεκτίμητη την φιλία και με ευχαριστεί να μαγειρεύω και να δημιουργώ για να καλώ στο σπίτι τους καλούς φίλους της οικογένειάς μας.
Το αγαπημένο μου μότο είναι “Στην ζωή ετούτη ότι κι αν γίνεις αν δεν γίνεις άνθρωπος δεν έγινες τίποτε” (μια από τις κλασσικές πλέον ρήσεις του συζύγου μου). Γιατί συμπορεύομαι με τον Φώτη Χατζηδιάκο και την Δύναμη Πολιτών Συμπόρευση με τον Δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο είναι μια καθαρή και ξεκάθαρη προσωπική επιλογή. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που μου έγινε πρόταση για να κατέλθω στα κοινά του τόπου μαζί του. Στις εκλογές του 2014 ο Δήμαρχος με κάλεσε για να κατέλθω ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος καθότι εμπιστεύεται τις δυνατότητές μου και ιδίως την γνησιότητα του χαρακτήρα μου. Τότε όμως είχα αποφασίσει να κάνω μια καθαρά συμβολική και συναισθηματική επιλογή με το να κατέλθω στο αγαπημένο μου χωριό τα Μαριτσά στο τοπικό δηλαδή με κάποιον άνθρωπο που μας συνέδεε βαθειά οικογενειακή φιλία,
τον Χατζή Χατζηευθυμίου. Η εκτίμηση όμως στο πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου ηταν δεδομένη και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του παρέμεινε ακέραιη. Απ ότι φαίνεται όμως ο Δήμαρχος δεν το έβαλε κάτω και επανήλθε με νέα πρόταση για συμμετοχή μου στις Εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ως Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου στην Ενότητα της Ιαλυσού. Αυτή την φορά λοιπόν είπα το μεγάλο ΝΑΙ με ολη την δύναμη της ψυχής μου στον Συνδυασμό ΡΟΔΟΣ- ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και στον ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟ. Είπα το οφειλόμενο ΝΑΙ στην μοναδική μεν αλλά εξόχως τιμητική πρόταση που μου έγινε για την συμμετοχή μου στα κοινά του τόπου μας.
Δεν σας κρύβω ότι η συνάντηση για την ΔΙΚΗ μου υπογραφή, για το ΔΙΚΟ μου ΝΑΙ, έγινε σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα μιας και που και οι δυο μας θυμηθήκαμε το 2014.
Ο Δήμαρχος με υποδέχτηκε με την ρήση ” το ήξερα ότι θα έρθει κάποτε αυτή η μέρα της συνεργασίας μας”. Είναι αλήθεια ότι νιώθω υπέροχα με αυτή την ομάδα, με αυτή την όμορφη
παρέα φίλων (αντρών και γυναικών). Κορίτσια θα ταξιδέψουμε μαζί άκουσα να λέει μια έμπειρη στην αυτοδιοίκηση φίλη μου. Δεν υπάρχει ανταγωνισμός σε αυτή την φοβερή ομάδα, Δεν είμαστε στο εγώ αλλά στο ΕΜΕΙΣ. Συζητάμε, λέμε όλοι τις απόψεις μας, αγωνιζόμαστε χαμογελάμε και ονειρευόμαστε ελεύθερα για  το καλό της Ρόδου και των Πολιτών. Η αγάπη που με υποδέχτηκαν όλοι με έκανε να νιώσω πολύ όμορφα και εμπιστεύτηκα όλα τα παιδιά της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η εμπιστοσύνη που με περιέβαλλε ο Δήμαρχος απ την πρώτη στιγμή του ταξιδιού άνοιξε τα φώτα πορείας μου για να αγωνιστώ ελεύθερα και δημιουργικά. Είπα λοιπόν το μεγάλο ΝΑΙ. ΤΟ σίγουρο ΝΑΙ. Το ελπιδοφόρο ΝΑΙ. Αγαπώ και αγωνίζομαι, ελπίζω και ονειρεύομαι ΜΑΖΙ με ΟΛΟΥΣ τους Ροδίτες. Θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τις αγαπημένες μου κόρες Νεφέλη και Μελίνα και τον υπέροχο σύζυγό μου Θέμη ΚΑΛΑΜΑΤΑ που μόλις γύρισα στο σπίτι με υποδέχτηκαν με το αγαπημένο μου τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. ‘ΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ να γίνουν όλα δυνατά τ αδύνατα”. Σας ευχαριστώ όλους για την τεράστια αγκαλιά και κλείνω με την υπόσχεση  να ΔΙΚΑΙΏΣΩ την ψήφο σας και να σας κάνω ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ».

Με εκτίμηση,
Λίλα Καλαμάτα

▸ Βιογραφικό
Η Ελευθερία (Λίλα) Καλαμάτα Λορένζου και είναι Ξενοδοχοϋπάλληλος. Είναι κόρη του Θανάση Λορένζου κατοίκου Μαριτσών Ρόδου και σύζυγος του Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θέμη Ι. Καλαμάτα, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού. Έχει δύο κόρες, την 17χρονη Νεφέλη Καλαμάτα, μαθήτρια της Β΄ Τάξεως του Λυκείου Ιαλυσού και της Μελίνας Καλαμάτα μαθήτρια της Β΄ Τάξεως του Γυμνασίου Ιαλυσού. Λατρεύει την οικογένειά της και είναι αφοσιωμένη σ’ αυτήν αγωνιζόμενη πάντα σκληρά στα χρόνια της κρίσης για να μην λείψει τίποτε απ το σπίτι και φροντίζοντας τις κόρες της να λάβουν σωστή αγωγή και ολοκληρωμένη παιδεία. Ως γνήσια Ροδίτισσα δεν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της ούτε την Ρόδο χωρίς τον Τουρισμό μιας και μεγάλωσε σε σπίτι που και οι δυο γονείς της ήταν Ξενοδοχοϋπάλληλοι και οπωσδήποτε και εκείνη κάνει το ίδιο επάγγελμα με αυτούς και είναι ιδιαίτερα περήφανη γι αυτό.

#ΜιλαμεΜεΕργα #ΡοδοςΔυναμηΠολιτων #Rhodes2019  #FotisChatzidiakos #LilaKalamata

 206 total views,  2 views today