Το ψήφισμα που έχει εκδοθεί από την επιτροπή κατοίκων της Νότιας Ρόδου για την ενίσχυση του τομέα υγείας και τις άμεσες προσλήψεις ιατρών αποφάσισαν ομόφωνα να υιοθετήσουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου.

Την συζήτηση για τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας υγείας άνοιξε ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Μάλιστα τόνισε πως ακόμα και σήμερα χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή ίσως και εξαιτίας των ελλείψεων στον τομέα υγείας.

Στα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας υγείας στη Νότια Ρόδο αναφέρθηκε η αντιδήμαρχος κ. Άννα Ζωάννου.

” Καταλαβαίνουμε την αγωνία των προέδρων. Υπάρχει πρόβλημα και εμείς προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε”, είπε η κ Ζωάννου.

” Πήγαμε πιο πίσω από όσο ήμασταν. Αυτοί που φώναζαν οι της πρώτης φοράς αριστερά δεν έκαναν τίποτε” είπε ο αντιδήμαρχος κ. Παλαιολόγου.

Λαμβάνοντας το λόγο ο πρόεδρος της επιτροπής των κατοίκων της Νότιας Ρόδου κ. Φραντζής αναφέρθηκε στην έλλειψη γιατρών και στην αγωνία που ζούν καθημερινά οι κάτοικοι στην συγκεκριμένη περιοχή.

” Δεν είναι δύσκολο πιστεύω να γίνουν προσλήψεις ιατρών” είπε ο κ. Φραντζής

” Χρειάζονται νοσηλευτές διασώστες του ΕΚΑΒ και γιατροί. Εμείς νιώθουμε απομονωμένοι στην Νότια Ρόδο. Θέλουμε το ιατρείο μας να λειτουργεί 24 ώρες” είπε ο κ. Φραντζής και ζήτησε να εγκριθεί το ψήφισμα που έχουν συντάξει τα μέλη της επιτροπής αγώνα.

” Στη Ρόδο και στην υγεία υπάρχουν δύο ταχύτητες. Το καλοκαίρι αυξάνεται ο πληθυσμός. Δεν θα πω τι θα πρέπει να γίνει. Να υιοθετήσουμε το ψήφισμα των κατοίκων.

“Υιοθετούμε το ψήφισμα των κατοίκων. Είναι ανάγκη να δοθεί λύση” τόνισε ο κ Γιαννακάκης από την παράταξη του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ερχεται στην Ελλάδα φάρμακο για τον κορωνοϊό, πριν από τα εμβόλια

” Οι υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες στη Νότια Ρόδο δεν είναι αυτές που πρέπει. Είναι ανύπαρκτες. Οι κάτοικοι όμως πληρώνουν τις εισφορές τους στα ταμεία τα ασφαλιστικά. Αντιμετωπίζονται ως πολίτες της τελευταίας κατηγορίας. Να υπάρχει μόνιμο μέσο αεροδιακομιδης στη Ρόδο”, ο πρόεδρος της ΡΟΠΟΑΝ κ.Γιωργος Υψηλάντης.

” Το πρόβλημα δείχνει πως συνδέονται οι αποφάσεις που λαμβάνονται κεντρικά με τα τοπικό λαϊκά ζητήματα. Έχετε δει τι προβλέπουν οι προϋπολογισμοί του κράτους για την υγεία.Και η υγεία έγινε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Θυμάστε τι μας έλεγε εδώ ο κ. Α Γεωργιάδης;  Εμείς λέμε ότι δεν φθάνει. Καμία συζήτηση με τους βουλευτές.Να υιοθετήσουμε το ψήφισμα”, είπε ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή συσπείρωση κ. Τάκης Ποτσος.

 220 total views,  2 views today