Να ενισχύσει και μάλιστα κατά πολύ  το ποσοστό του στοχεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να στείλει στην ευρωβουλή επτά βουλευτές.

Αυτό υπογράμμισαν σε συνέντευξή τύπου σήμερα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Άννα Τσάτσου.

Επιπλέον με αφορμή τις δημοσκοπήσεις τονίστηκε ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του γιατί έχει το φτωχό λαό μαζί του.

Οι δύο ευρωβουλευτές μίλησαν και για την πολεμική που δέχεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έντονη κριτική για την υποψηφιότητα του κ. Πέτρου Κόκκαλη.

Οι δύο ευρωβουλευτές είχαν και συνάντηση με το δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο με τον οποίο συζήτησαν  θέματα που αφορούν την πολιτική επικαιρότητα.

Τους δύο ευρωβουλευτές προλόγισε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Αποστολίδης.

Με την ατάκα «όλοι οι πολιτικοί ίδιοι είναι» που του είπε μια κυρία κατά την είσοδο του στο δημαρχείο Ρόδου ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο κ. Κώστας Αρβανίτης.

«Απάντησα στη κυρία ότι δεν είναι όλοι ίδιοι αλλά διαφορετικοί. Αυτή η φράση όμως εξυπηρετεί απόλυτα την πολιτική της ακροδεξιάς. Την ακροδεξιά ατζέντα ο λαός την πληρώνει ακόμη με τις αποφάσεις μετά και την Ολυμπιάδα και την πτώση του χρηματιστηρίου. Οι άνθρωποι που μας είπαν Game Over είναι ο βασικός πυρήνας της πολιτικής που άσκησαν   στη χώρα μας με τον πιο βάναυσο τρόπο. Η βαθιά ανησυχία των δεξιών που φοβούνται την …βαθιά ψυχή τους που είναι η ακροδεξιά είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο. Είναι η ίδια πολυκατοικία. Συνδέονται με το ίδιο ασανσέρ από τα σκοτεινά  υπόγεια του φασισμού μέχρι τα ρετιρέ της ελίτ που πιστεύει ότι με λογική ισολογισμών και excel μπορούν να λειτουργήσουν οι  κοινωνίες. Ότι οι χώρες είναι εταιρείες και οι άνθρωποι είναι απλοί αριθμοί. Η μάχη σήμερα είναι σκληρή αποτελεί επιτυχή ρεβάνς αυτών που μας οδήγησαν στην κρίση και στην χρεοκοπία . Σε καμία περίπτωση δεν το επιθυμούμε», δήλωσε ο κ. Αρβανίτης που επετέθη και στον κ. Μητσοτάκη αναφερόμενος στην θητεία του σε προηγούμενη κυβέρνηση.

Ο κ. Αρβανίτης συνέκρινε την σημερινή  εικόνα  του νοσοκομείου Ρόδου  που το είχε επισκεφθεί με την ιδιότητα του δημοσιογράφου είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με  εκείνη που παρουσίαζε επί Άδωνη Γεωργιάδη!

«Υπάρχουν άλλα θέματα. Αυτά είναι δουλειά της Περιφέρειας και της Τοπικής αυτοδιοίκησης να βρουν  και της κυβέρνησης να βρουν λύσεις» , τόνισε .

Αναφορά έκανε ο κ.Αρβανίτης στους επτά άξονες  που έθεσε ως προς την πολιτική του,  ο πρωθυπουργός κ. Α.Τσίπρας στην  εκδήλωση που  πραγματοποιήθηκε  στο Γαλάτσι και πρόσθεσε πως μόνο η αριστερά μπορεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Η Αριστερά πρέπει να βγει και ενισχυμένη. Δεν είναι στόχος η πρωτιά στις ευρωεκλογές. Αυτό θα γίνει . Το θέμα είναι να βγει ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ.Στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα έλαβε ποσοστό 26%. Στόχος είναι να στείλουμε στην Ευρωβουλή επτά βουλευτές», δήλωσε ο κ. Αρβανίτης.

Σε ερώτηση σχετικά με την ουσιαστική  εφαρμογή της νησιωτικότητας και την επαναφορά των  μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ ο κ. Αρβανίτης τόνισε:

« Μέσα στη χρεοκοπία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες εντός και εκτός. Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι ένα μέτρο θετικό ειδικά για τον ανταγωνισμό. Η νησιωτικότητα είναι στην ατζέντα. Η μάχη στην ΕΕ δεν είναι μάχη Βορρά Νότου. Είναι μάχη πλούσιων και φτωχών. Αυτός είναι ο ρόλος της αριστεράς. Μας ενδιαφέρει,  πως θα έρθουν κονδύλια στην Ελλάδα για να ζουν οι πολίτες», τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής αναφέρθηκε και στον έλεγχο των ΜΜΕ, από ισχυρούς επιχειρηματίες  σε κεντρικό επίπεδο.

«Δεν πιστεύω ότι θα διαλυθεί η Ευρώπη γιατί δεν το θέλουν τα συμφέροντα που ήθελαν τη δημιουργία τους. Το ερώτημα είναι ποιες πολιτικές δυνάμεις θα βάλουν την ατζέντα στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Ο Πάπας δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όταν είπε ότι ο κ.Τσίπρας πρέπει να βραβευθεί γιατί  μπορεί να τραβήξει χειρόφρενο στην ακροδεξιά»

Σε ερώτηση σχετικά με τα ποσοστά που λαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις ο κ. Αρβανίτης δήλωσε:

«Ξέρουμε όλοι πολύ καλά τα μέσα και πως γίνονται οι μετρήσεις. Από όσο θυμάμαι και στις εκλογές του 2015 και στο δημοψήφισμα με το «όχι» και στις εκλογές του Σεπτεμβρίου έπεσαν επτά και δέκα μονάδες έξω οι εταιρείες διενέργειας δημοσκοπήσεων.Το ζήτημα επίσης είναι ποιος παραγγέλνει τις δημοσκοπήσεις και τι θέλει να παίξει.Η ΝΔ έχει χειριστεί λάθος το θέμα.  Αναφέρουν ότι η κυβέρνηση πέφτει αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με μια μονάδα διαφορά θα είναι ήττα.  Μετά να μου απαντήσουν τι θα κάνουν σε περίπτωση νίκης. Εγώ θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει γιατί έχει  το φτωχό λαό μαζί του. Με τη ΝΔ ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί θα υπάρχουν», τόνισε ο κ. Αρβανίτης και πρόσθεσε πως οι πολίτες θα ψηφίσουν ταξικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   "Θα παραμείνω με τον Καμπουράκη, είτε ανανεωθεί η θητεία μου, είτε όχι"

Σε ότι αφορά  το χώρο που καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης  ο κ. Αρβανίτης είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν από την αρχή συμμαχικό σχήμα.  Οι ευρωσοσιαλιστές είδαν ότι καταποντίζονται και κάλεσαν τον κ.Τσίπρα στο συνέδριο τους ως εν δυνάμει σύμμαχο. Όφειλε να πάει».

Σε ότι αφορά τη θητεία που πέρασε είπε ότι εκτός από ήττες υπήρξαν νίκες.

«Η αριστερά έβλεπε το μεταναστευτικό ανθρωπιστικά. Δεν είναι αυτό η Αριστερά. Η Αριστερά  δεν είναι το αίτιο που δημιουργεί την προσφυγιά. Η Ευρώπη κοιτάει το αποτέλεσμα της κρίσης που η ίδια  δημιούργησε. Εκεί η αριστερά  μπορεί να δημιουργήσει την αλλαγή πολιτικής  της ΕΕ στην εξαγωγή πολέμου και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης σε άλλη βάση», τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχεται το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από την ώρα που έγιναν ανακοινώσεις όλοι ασχολούνται  με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ έχει ψηφοδέλτιο;  Να δούμε τους υποψηφίους.  Το δικό μας ψηφοδέλτιο είναι δυνατό πολύχρωμό προοδευτικό. Δεν δέχθηκε κριτική μόνο ο κ. Κόκκαλης και εγώ και η κ. Τσάτσου. Ασχολούνται συνεχώς με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Ο κ. Αρβανίτης αναφέρθηκε και στη σημασία των ευρωεκλογών υπογραμμίζοντας πως είναι μια σημαντική πολιτική μάχη.

«Οι Ευρωεκλογές είναι σημαντική πολιτική μάχη. Σε καμία περίπτωση δεν είναι χαλαρή ψήφος.  Επειδή τα πράγματα είναι οριακά ο κόσμος πρέπει να  ψηφίσει . Να ψηφίσει  γιατί κάποιοι προσπαθούν  να απαξιώσουν   την ψήφο τις εκλογές και το πολιτικό αφήγημα . Εκεί από κάτω κρύβεται ο φασισμός», τόνισε.

Η Άννα Τσάτσου Παπαδημητρίου

Στην πολιτική επικαιρότητα και στο διακύβευμα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε  και η κ. Άννα Παπαδημητρίου Τσάτσου.

«Θέλω να δώσω μήνυμα ότι οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές. Στην Ευρώπη λαμβάνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις. Τώρα ο λόγος είναι πιο σοβαρός. Αν δεν εκλεγούν δυνάμεις που θα βοηθήσουν την Ευρώπη θα βουλιάξει. Οι δυνάμεις που μετά την κρίση και τις κακές  πολιτικές της σοσιαδημοκρατίας που ταυτίστηκε με τις φιλελεύθερες δυνάμεις αν δεν αλλάξουν τη μορφή της Ευρώπης θα βουλιάξει. Οι δυνάμεις περί τον Βέμπερ που επιδιώκουν να εκλεγούν δεν πιστεύουν στην Ευρώπη. Θέλουν να ορθωθεί πάλι ως μοντέλο το κράτος –έθνος», δήλωσε η κ. Τσάτσου και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα  της κρίσης με χίλιες δυσκολίες λειτούργησε το κράτος σε πτωχευμένη  χώρα και μάλιστα…κοινωνικά.

Όπως είπε η κ. Τσάτσου ο κάθε πολίτης έχει πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Εχουν γίνει και λάθη . Είναι σημαντικό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο να προχωρήσουν οι δυνάμεις στον τόπο  με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει δουλειά στην Ευρώπη.

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις η κ. Τσάτσου δήλωσε πως είναι ένα μέσο χειραγώγησης αν και σημαντικό ποσοστό των πολιτών, θα εκφραστούν στις κάλπες και μόνο. Προχωρώντας περισσότερο είπε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα και δεν ευθύνεται που …γυμνώνεται ο χώρος.

«Δεν είμαι δημοσκόπους. Κάνουν 3.500 τηλέφωνα για να απαντήσουν οι 1.000. Υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό που δεν έχουν απαντήσει και είναι γκρίζα ζώνη ανθρώπων που έχουν δυσαρεστηθεί για διάφορους λόγους. Είναι ένα σημαντικό μέρος συμπολιτών  μας που θα δώσει την απάντηση στην κάλπη. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το χώρο της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα. Δεν φταίει αυτός γιατί γυμνώνεται ο χώρος ο υπόλοιπος» είπε η κ. Τσάτσου.

Σχετικά με το μεταναστευτικό  είπε ότι έγιναν  βήματα.

«Αν βγουν δυνάμεις αριστερές που πιστεύουν στην αλλαγή της Ευρώπης μπορεί να προχωρήσουμε», τόνισε.

 168 total views,  2 views today