Στο τελικό στάδιο είναι πλέον οι προετοιμασίες  από το ΕΒΕΔ, για την  πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου στη Ρόδο.

Στις προετοιμασίες που γίνονται αλλά και στα θέματα που θα συζητηθούν, αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky o πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου.

«Είναι σημαντικό ότι διεξάγεται στη Ρόδο, η Γενική Συνέλευση Επιμελητηρίων Ελλάδος. Σε αυτή θα λάβουν μέρος  δυο άτομα από κάθε επιμελητήριο της χώρας , δηλαδή ο πρόεδρος και ένα άτομο ακόμη. Σε αυτές τις συνελεύσεις συζητούνται θέματα τα οποία άπτονται τη οικονομικής και φορολογικής κατάστασης της αγοράς», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Πάππου και πρόσθεσε πως τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΕ θα παρακολουθήσουν περισσότερα από 300 άτομα.

Ο κ. Πάππου τόνισε πως η Γενική Συνέλευση, θα αποτελέσει μια πολύ καλή διαφήμιση για τη Ρόδο στην Ελλάδα.

«Εκτός από τη συζήτηση θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία και την οικονομική κοινότητα της χώρας η Γενική Συνέλευση  θα αποτελέσει διαφήμιση της Ρόδου. Θα έχουν άριστη φιλοξενία από μας  τα μέλη της ΚΕΕ. Θα τονωθεί η τουριστική βιομηχανία του νησιού», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ.

Όσο για το οικονομικό περιβάλλον στην χώρα  ο κ. Πάππου τόνισε πως απέχει πολύ από το να γίνε ελκυστικό για τους επενδυτές.

«Για να μπορέσει να επενδύσει κάποιος χρειάζεται  ασφάλεια  σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αυτή η αισιοδοξία δεν υπάρχει. Δεν βλέπουμε δυνατότητα προσέλκυσης επενδύσεων στην Ελλάδα, για να τονωθεί και η τοπική  οικονομία. Επίσης θα πρέπει να έχουμε  ένα σταθερό φορολογικό σύστημα. Η κάθε επιχείρηση χρειάζεται να έχει και φοροτεχνικό για να αντιμετωπίζει την κατάσταση . Ο κάθε επιχειρηματίας όμως,  δεν μπορεί να κάθεται να παρακολουθεί τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα. Ο ρόλος του είναι να χαράζει στρατηγική ανάπτυξης. Εμείς έχουμε πάει στο αντίθετο σημείο», είπε ο κ . Πάππου και πρόσθεσε πως οι επιχειρηματίες δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στις δανειοδοτήσεις αφού οι τράπεζες έχουν τις στρόφιγγες κλειστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ξεκινάει αύριο το οικολογικό συνέδριο στην Αστυπάλαια

«Δεν είμαστε στο σημείο της εξόδου από την Ευρωζώνη μεν αλλά δεν βλέπουμε  να έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες που πρέπει στην οικονομία.Η κατάσταση και στην αγορά της Ρόδου είναι ασφυκτική . Οι επιχειρηματίες δίνουν μάχη για να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους», είπε ο πρόεδρος του ΕΒΕΔ.

Η Γενική Συνέλευση της ΚΕΕ συνδιάζεται με τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΔ.

 168 total views,  2 views today