Στο χάρτη των προορισμών γαμήλιου τουρισμού μπαίνει η Ρόδος !

162

Η ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού  και κυρίως του γαμήλιου τουρισμού είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής.

Για την ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού άλλωστε έχει δημιουργηθεί και site μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν όχι να βλέπουν τις ομορφιές της Ρόδου αλλά να προγραμματίζουν την ημέρα του γάμου τους να πληρώνουν τα σχετικά  παράβολα και να ταχτοποιούν τα πάντα για την ξεχωριστή ημέρα της ζωής τους.

Λεπτομέρειες για την ειδική μορφή τουρισμού αλλά και για την λειτουργία της ιστοσελίδας του Δήμου Ρόδου  έδωσαν  σήμερα στη δημοσιότητα σε  συνέντευξή τύπου ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής κ. Σπύρος Σπυρόπουλος  και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα τουρισμού κ Αθανάσιος Βυρίνης.

Όπως μπορεί να δει  κανείς στην ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μια από τις 55 τοποθεσίες που διαθέτει η  Ρόδος για την τέλεση πολιτικών γάμων να  κλείσουν την ημερομηνία  να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους και  να πληρώσουν μέχρι και τα …σχετικά παράβολα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η ιστοσελίδα φέρει την ονομασία www.rhodescivilweddings.gr

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα και στην αγγλική.

Στην ιστοσελίδα υπάρχει και μήνυμα του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Β. Καμπουράκη που αναφέρει τα εξής:

O Δήμος Ρόδου με όλες τις υπηρεσίες του είναι δίπλα στο δημότη. Τόσο για την καθημερινότητά του,  όσο και για τις στιγμές – ορόσημο στις ζωές όλων μας. Αυτό ισχύει και για το γάμο που αποτελεί  την ένωση δύο ανθρώπων με σκοπό τη δημιουργία οικογένειας, θεσμό με καταλυτικό ρόλο στην οργάνωση της κοινωνίας μας.
Γι αυτό και σταθερή προτεραιότητά μας είναι η εξυπηρέτηση κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσας,   στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων  που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση,   για την έκδοση αδειών γάμου, καθώς και την τέλεσή τους. Εύχομαι σε κάθε μελλόνυμφο ζευγάρι, ο γάμος σας να είναι η αφετηρία  μιας ζωής χαράς, ευημερίας και αρμονίας, πάντα με αλληλοσεβασμό, αλληλοκατανόηση και χαμόγελο.

Συνεχής ενημέρωση της ιστοσελίδας

Κατά τη  διάρκεια της ημέρας θα γίνονται updates  στο server της ιστοσελίδας με σκοπό να είναι πλήρως λειτουργική  και να ενημερώνονται τα plugin του λογισμικού με τις πιο προδιαγραφές ασφαλείας .

Όπως επισημάνθηκε η  Ρόδος με τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες  και τα όμορφα της τοπία μπορεί να είναι και προορισμός για την τέλεση γάμων.

Να σημειωθεί πως η  ειδική αυτή μορφή τουρισμού είναι συνυφασμένη με την τοπική οικονομία.  Τα στοιχεία που υπάρχουν και παρουσιάστηκαν σήμερα δείχνουν πως οι νεόνυμφοι είναι εκείνοι που δαπανούν τρεις φορές περισσότερα χρήματα από ότι οι υπόλοιποι τουρίστες για τις διακοπές τους.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Σπυρόπουλος τόνισε τα εξής:

Η  Δημοτική Αρχή του  Αντωνη Β. Καμπουρακη και η διεύθυνση πληροφορικής  νέων τεχνολογιών και ψηφιακής διακυβέρνησης αφουγκράζεται  τις ανάγκες ,  ακούμε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής και αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία σήμερα προκειμένου να συγχρονιστούμε με την παγκόσμια κοινότητα.

Στεκόμαστε αρωγοί στις όποιες πρωτοβουλίες των αντιδημάρχων που αφορούν στο κομμάτι της  προώθησης του πακέτου του  νησιού μας μας . Σαν διεύθυνση πληροφορικής  είμαστε εδώ να ικανοποιήσουμε κάθε ανάγκη εφαρμογής των νέων τεχνολογιών και στο κομμάτι του τουριστικού πακέτου με την πιο σύγχρονη μέθοδο.

Έχουμε όρεξη για δουλειά έχουμε την τεχνογνωσία επιλέγουμε ικανούς συνεργάτες προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό που βλέπουμε σήμερα

Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Ρόδου και τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών  του, αναπτύχθηκε ιστοσελίδα με αποκλειστικό περιεχόμενο την τέλεση πολιτικών γάμων στο νησί της Ρόδου. Μέσα από την ιστοσελίδα παρέχονται σε Ελληνική & Αγγλική γλώσσα, όλες οι απαραίτητες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό των σημείων τέλεσης των γάμων. Επίσης, αναφέρονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι και συμπεριλαμβάνεται σύστημα κρατήσεων για τον τόπο, την ημερομηνία και την ώρα που επιθυμούν να τελεστεί ο γάμος. Τέλος, το σύστημα των κρατήσεων είναι διασυνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών του Δήμου, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το παράβολο τέλεσης του γάμου απομακρυσμένα, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για τους επισκέπτες από άλλες χώρες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν το γάμο τους στο νησί μας. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη του νησιού μας που επιθυμεί να τελεσει τον γάμο του στο νησί μας να το κάνει εύκολα,  γρήγορα και χωρίς φυσική παρουσία αποφεύγοντας την γραφειοκρατία και τις άσκοπες μετακινήσεις.  Η διαφορά μας με το χθες είναι εμφανής.  Η σημερινή δημοτική αρχή   περνάει από την υπόσχεση στην υλοποίηση της ψηφιακής μετάβασης  διαμορφώνοντας το ψηφιακό μέλλον για το νησί μας .

Η ψηφιακή μετάβαση θα πρέπει να είναι επωφελής για όλους, δίνοντας προτεραιότητα στους ανθρώπους και ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις.

Η τοποθέτηση του κ. Αθανάσιου Βυρίνη 

Ο κ. Βυρίνης αναφέρθηκε στα δεδομένα του τουρισμού καθώς η σεζόν έχει αρχίσει ενώ για το site δήλωσε:

«Αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δήμου μας και της Διεύθυνσης Τουρισμού, η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαμήλιος τουρισμός, ο οποίος γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια. Η θέση της Ρόδου στον παγκόσμιο χάρτη την καθιστά ιδανικό μέρος τέλεσης γάμων αφού η τελετή συνοδεύεται με παραμονή και το νησί μας διαθέτει υπερπολυτελή ξενοδοχεία, φυσική ομορφιά, ψυχαγωγία, πολιτισμό και ριζωμένη την έννοια της φιλοξενίας. Η εμπειρία που προσφέρει είναι μοναδική και ανεξίτηλη στη μνήμη του ζευγαριού και των καλεσμένων και αποτελεί κίνητρο επαναλαμβανόμενων επισκεπτών. Η Ρόδος και δη η Λίνδος αποτελούν ήδη δημοφιλείς προορισμούς για ζευγάρια που αναζητούν ειδυλλιακές και εναλλακτικές τοποθεσίες για τη γαμήλιά τους τελετή. Στο πλαίσιο της στόχευσης αυτής και στον άξονα επέκτασης της τουριστικής περιόδου, δημιουργήθηκε το νέο μας σάιτ www.rhodescivilweddings.gr και συνοδεύεται από προωθητικό βίντεο υψηλής ανάλυσης. Στο προσεχές διάστημα θα αποστείλουμε το υλικό αυτό σε όλο τον κόσμο μέσω πρακτορείων οργάνωσης γάμων.»