Οκτώ υποψήφιους βουλευτές για τις Εθνικές Εκλογές 2019 ανακοίνωσε η ΝΔ. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η διακεκριμένη καθηγήτρια του ΕΜΠ Τώνια Μοροπούλου, που ανήκε στην ηγεσία του φοιτητικού κινήματος κατά της δικτατορίας, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας, αλλά και ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ανακοινώθηκε επίσης η υποψηφιότητα του κ. Αντώνη Γιαννικουρή.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θέλει να ενώσει όλους τους Έλληνες στην κοινή προσπάθεια για να γίνει η Ελλάδα μια φωτεινή χώρα. Αυτό τουλάχιστον συμβολίζουν οι υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί ήδη.

Κλειδωμένες τρεις υποψηφιότητες στα Δωδεκάνησα

Η ανακοίνωση σφραγίζει τρεις θέσεις στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Δωδεκάνησα. Συμμετέχει ο εν ενεργεία βουλευτής του κόμματος κ. Μάνος Κόνσολας, η κ. Τώνια Μοροπούλου και ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής. Δεδομένες επίσης θεωρούνται οι υποψηφιότητες, εκτός απροόπτου, του κ. Βασίλη Υψηλάντη της κ. Μίκας Ιατρίδη και  του κ.Γιάννη Παππά.  Μένει  ακόμη να καλυφθεί μια θέση . Πολύ πιθανό να καλυφθεί από γυναίκα εξαιτίας της ποσόστωσης.

Η Τώνια Μοροπούλου

H Τώνια Μοροπούλου γεννήθηκε στη Ρόδο. Είναι Καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Διαθέτει 43 έτη ακαδημαϊκής και επαγγελματικής δραστηριότητας, πρωτοστατώντας στην καινοτόμο διεπιστημονική έρευνα στην προστασία μνημείων.

Έχει εκτεταμένο επιστημονικό και τεχνικό έργο σε εμβληματικά μνημεία, όπως το Ιερό Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα, η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, ο Ναός του Πυθίου Απόλλωνα και το Ερημόκαστρο της Ρόδου, Βυζαντινές Μονές στο Άγιο Όρος, την Κρήτη και τη Σερβία, καθώς και σε ενετικές οχυρώσεις, μνημεία και ναούς και ιστορικές πόλεις στην περιοχή της Μεσογείου, ενώ έχει εκπονήσει 150 προγράμματα για την τοπική αειφορική ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα και 175 μελέτες αποκατάστασης μνημείων. Συνέβαλε σταθερά στην προστασία και ανάδειξη των Ιστορικών Πόλεων, και ειδικότερα της Ρόδου, του Ρεθύμνου και της Κέρκυρας. Με το όραμα και την συμβολή της υπεγράφησαν συμφωνίες με το Υπουργείο Πολιτισμού για την Προστασία και Διαχείριση των Ιστορικών Πόλεων (1984-1990) με τη συμμετοχή των τοπικών και περιφερειακών φορέων. Σήμερα είναι επικεφαλής της Επιτροπής για τη σύνταξη ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου για την ανάδειξη του ιστορικά διεθνούς και κοινωνικού χαρακτήρα της και τη διασφάλιση της αειφόρου προστασίας της.
Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το βραβείο «ΥΠΑΤΙΑ» από το Σύλλογο Ελληνίδων Επιστημόνων, το Μεγαλόσταυρο του Μεγάλου Ταξιάρχη του Παναγίου Τάφου και έχει προταθεί για το διεθνές βραβείο Giuseppe Sciacca που θα της απονεμηθεί το Νοέμβριο του 2019 στο Βατικανό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων: Πέταξαν μπογιά στην ελληνική σημαία με drone!

Αντώνης Γιαννικουρής

Ο Αντώνης Γιαννικουρής Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1979. Εκτός από τη Ρόδο, έλκει την καταγωγή του από την Κω, τη Σύμη και την Κάλυμνο. Το 2002 αποφοίτησε από το τμήμα Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Εργάστηκε στην Αθήνα έως το 2004 και στη συνέχεια επέστρεψε στην γενέτειρά του, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά έως σήμερα. Από το 2004 έως το 2011 έχει διατελέσει επικεφαλής κλιμακίων Ν. Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού, για την διατήρηση της μορφολογίας των παραδοσιακών οικισμών καθώς και την εκπόνηση αρχιτεκτονικών μελετών σημαντικών έργων για την περιοχή. Έχει διατελέσει α’ αντιπρόεδρος της αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων, και έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση ως δημοτικός σύμβουλος και γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος ΔΣ σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, σε οργανώσεις δράσεως εθελοντισμού, Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας της Ελληνικής Περιφέρειας (AHEPA HELLAS D-25), Β ́Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και μέλος του Παγκόσμιου θεσμού Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca.

Και μια βόμβα

Εκτός των υποψηφιοτήτων που σήμερα ανακοινώθηκαν, αναμένεται μια υποψηφιότητα κόμη γυναικός. Υποψήφια φέρεται η Κατερινά Εμμανουήλ, δεν αποκλείεται όμως να …σκάσει και το όνομα της κ. Χαραλαμποπούλου, δικηγόρου, που είναι κόρη του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, πρώην Νομαρχη Δωδεκανήσου και κουμπάρου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

 286 total views,  2 views today