Στο 100% έχει φθάσει η πληρότητα στα τουριστικά καταλύματα του νησιού. Ενδιαφέρον υπάρχει μεν  από τουρίστες Έλληνες και ξένους αλλά πρόσθετα  ξενοδοχεία δεν υπάρχουν  για να φιλοξενηθούν.

Στη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει η Κάσος αναφέρθηκε μιλώντας στον Sky  η δήμαρχος του νησιού κ. Μαίρη Τσανάκη.

«Όλα τα καταλύματα που λειτουργούν στο  νησί είναι γεμάτα με κόσμο. Θέλουν και  άλλοι να έρθουν για διακοπές στο νησί, αλλά δεν υπάρχουν καταλύματα για να φιλοξενηθούν», δήλωσε η κ. Τσανάκη  και πρόσθεσε πως γίνεται προσπάθεια, να βρεθούν χρηματοδοτικά προγράμματα που θα δώσουν τη δυνατότητα να δημιουργηθούν παραδοσιακοί ξενώνες.

«Μέσω Leader ή άλλα προγράμματα επιδιώκουμε να επισκευαστούν  παραδοσιακά σπίτια που έχουν ερημώσει και να γίνουν παραδοσιακοί ξενώνες.  Η Κάσος έχει ζήτηση. Είναι όμως και ακριβός προορισμός. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα ώστε να γίνει προσιτό το ταξίδι προς το νησί μας», είπε η κ. Τσανάκη.

Να σημειωθεί πως τα προβλήματα και τις ανάγκες του νησιού κατέγραψε σε επίσκεψη του πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Παππάς.

Απολογισμός Θητείας

Όσο για την θητεία που τελειώνει η κ. Τσανάκη αναφέρθηκε σε όσα έγιναν για να λειτουργεί όπως πρέπει ο Δήμος Κάσου.

«Παραλάβαμε  ένα  Δήμο  με  ένα άτομο προσωπικό και μόνο. Toν παραδίδουμε με 11 υπαλλήλους . Καταφέραμε να κάνουμε γεωτρήσεις και να βρούμε νερό που είναι πολύ καλής ποιότητας. Αναστυλώσαμε τη δημοτική βιβλιοθήκη και την αναβαθμίσαμε. Σε κάθε τομέα κάναμε παρεμβάσεις», δήλωσε η κ. Τσανάκη και πρόσθεσε πως θα εργάζεται  μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Προκήρυξη διαγωνισμού για την κεραμοσκεπή σχολείου της Χάλκης

«Αφήνουμε και  μια ωραία αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου θα εγκαινιαστεί στις 8 Αυγούστου», τόνισε η κ. Τσανάκη.

Η δήμαρχος αναφέρθηκε και στην προετοιμασία που γίνεται για την κήρυξη της Κάσου σε ηρωικό νησί .  Η ανακήρυξη θα γίνει σε  μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μετά τις 25 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

Η δήμαρχος του νησιού  αναφέρθηκε και στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του νησιού.

 

 212 total views,  4 views today