Έμφαση  στην ανάπτυξη των ειδικών  μορφών τουρισμού θα δώσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και μάλιστα πολύ σύντομα αφού η έναρξη της  φετινής τουριστικής  σεζόν δεν απέχει και πολύ.

Στη νέα δράση που θα ξεκινήσει σύντομα να υλοποιείται αναφέρθηκε σε συνέντευξή τύπου σήμερα η αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Μαριέττα Παπαβασιλείου.

Η αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην έκβαση της τουριστικής σεζόν του 2018 τις προοπτικές του 2019 αλλά και τις δράσεις που θα  υλοποιηθούν για την προβολή της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Μιλώντας για τη σεζόν του 2019 η  κα. Παπαβασιλείου δήλωσε πως είναι πολύ ενθαρρυντικά τα μηνύματα που φθάνουν στην περιοχή. Ωστόσο το τοπίο θα ξεκαθαρίσει  στην τουριστική έκθεση που  θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο τον Μάρτιο.

«Είναι θετικά τα μηνύματα. Τα στοιχεία από το αεροδρόμιο της Ρόδου δείχνουν αύξηση της κίνησης . Οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις μας. Η εικόνα θα ξεκαθαρίσει  με τη συμμετοχή μας στην τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο και η οποία αποτελεί βαρόμετρο», είπε  η κα. Παπαβασιλείου.

Η παρουσία του Νοτίου Αιγαίου στις τουριστικές εκθέσεις, όπως είπε η κα. Παπαβασιλείου,  που έχουν γίνει μέχρι τώρα έχει δείξει  ότι  υπάρχει ζήτηση για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από αρκετές αγορές.

«Θα μετάσχουμε  σε τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλες, στο Μιλάνο στο Τελ Αβίβ  και στο Βελιγράδι.Το Μάρτιο θα μετάσχουμε στην τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο» , τόνισε η κα.  Παπαβασιλείου.

Η κα. Παπαβασιλείου αναφέρθηκε και στις υπόλοιπες δράσεις προβολής  της Δωδεκανήσου.

«Με τη βοήθεια του  CNN  έχουμε προβληθεί σε 60 αεροδρόμια στις ΗΠΑ.  Το υλικό είδαν σύμφωνα με τα στοιχεία μας 24 εκατομμύρια αμερικάνοι», είπε η αντιπεριφερειάρχης που μίλησε και για την προβολή των νησιών σε διάφορες εκπομπές του CNN που προβάλλονται στις ΗΠΑ και όχι μόνο.

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού τόνισε πως η προβολή  στις ΗΠΑ φαίνεται πως έχει πιάσει τόπο αφού υπάρχει ζήτηση για τα νησιά .

«Ελπίζουμε φέτος να έχουμε αύξηση  στις αφίξεις τουριστών από τις ΗΠΑ. Στη Ρόδο θα έρθουν και φέτος δημοσιογράφοι από την Αμερική για την περαιτέρω προβολή των νησιών. Επικεντρωνόμαστε  στη συγκεκριμένη αγορά γιατί είναι εύκολη και δεν απαιτεί βίζα» , είπε.

Στην προσπάθεια για την αύξηση  των τουριστών από τις ΗΠΑ  θα συμβάλει και η διοργάνωση συνεδρίων σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα  σε συνεργασία με τις ενώσεις τουριστικών πρακτόρων.

«Θα πραγματοποιηθούν  συνέδρια σε συνεργασία με τις ενώσεις τουριστικών πρακτόρων των ΗΠΑ  στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα   Στη Ρόδο  το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από τις  12 έως τις 16 Μαΐου. Θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 200 πράκτορες.   Με αφορμή την πραγματοποίηση του συνεδρίου θα έρθουν στη Ρόδο στα μέσα Φεβρουαρίου  ο αντιπρόεδρος και ίσως και ο πρόεδρος  του ASTA», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου και πρόσθεσε ότι τη διοργάνωση των συνεδρίων στηρίζουν οι ενώσεις των πρακτόρων στην Ελλάδα ο ΕΟΤ και το υπουργείο Τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ν. Αιγαίο: Στις 825.923 οι διεθνείς αφίξεις ως τα μέσα Σεπτέμβρη

Από το 2020  ακόμη ένας τουριστικός οργανισμός των ΗΠΑ  θα εντάξει όπως είπε η κα. Παπαβασιλείου στο πρόγραμμα του τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

« Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε μεγάλο μερίδιο τουριστών από τις ΗΠΑ στα νησιά μας», είπε  η κα. Παπαβασιλείου .

Αναφερόμενη στην τουριστική σεζόν του 2018 η  κ. Παπαβασιλείου τόνισε πως το Νότιο Αιγαίο είναι  πολύ ψηλά σε ότι αφορά τα τουριστικά έσοδα και έχει αφήσει πίσω και την Κρήτη.

«Αυτό είναι    επιτυχία για το Νότιο Αιγαίο που οφείλεται  σε μια συλλογική προσπάθεια. Η Περιφέρεια έχει κάνει το καλύτερο δυνατό. Έχουμε δώσει τη δυνατότητα στα νησιά να προβληθούν και αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία» , δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου.

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού

Αναφορικά με το νέο project η κα. Παπαβασιλείου δήλωσε πως στοχεύει να δείξει την εναλλακτική Ρόδο.

«Είναι ένας τρόπος για να προσελκύσουμε τουρίστες υψηλού επιπέδου.  Είναι άνθρωποι που αναζητούν το διαφορετικό. Θα αναδειχθούν 16 σημεία της Ρόδου  όπου έχει βρει πρόσφορο έδαφος ο εναλλακτικός τουρισμός», είπε η κα. Παπαβασιλείου

«Όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας θα συνδεθούν με ένα site και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θα είναι προβολή  σε μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θα προβάλλουμε  μια άλλη Ρόδο και θα την αναδείξουμε», είπε η κα. Παπαβασιλείου.

Μάλιστα την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη για τον εναλλακτικό τουρισμό.

«Θα συνεργαστούμε με ανθρώπους που έχουν ήδη αναπτύξει εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Θα προβάλλουμε και θα ενισχύσουμε τις δράσεις τους», είπε η κα. Παπαβασιλείου.

Σε ερώτηση σχετικά με την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν η κα. Παπαβασιλείου δήλωσε:

«Αναπτύσσουμε δράσεις  που συμβάλουν στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν όπως για παράδειγμα ο μαραθώνιος. Ήρθαμε σε επαφή με πολλές αεροπορικές εταιρείες και διαπιστώσαμε ότι θα ξεκινήσουν νωρίτερα» .

Οι αφίξεις από την γειτονική Τουρκία

Αναφορικά με τις αφίξεις τουριστών από τη γειτονική Τουρκία  η κα. Παπαβασιλείου δήλωσε:

«Η κίνηση το 2016 και 2017 από τη γειτονική Τουρκία ήταν αυξημένη.  Ο προγραμματισμός των κατάπλων από τη γειτονική χώρα είναι ο ίδιος για φέτος. Αν οι σχέσεις μας με τη γειτονική Τουρκία δεν είναι σε ένταση θα έχουμε αρκετές αφίξεις τουριστών και είναι πιθανό να πολλαπλασιαστούν και οι κατάπλοι».

 166 total views,  2 views today