Διαρκείς είναι οι προσπάθειες του διοικητή του νοσοκομείου Ρόδου κ. Σταύρου Τσαντή, για τη βελτίωση της λειτουργίας του ΓΝΡ.
Μιλώντας στον Sky σήμερα μίλησε για τις μικρές νίκες που όπως είπε έχει πετύχει και για τον αγώνα που γίνεται για να ενισχυθεί το νοσοκομείο με γιατρούς.
«Το μεγάλο τεστ για μας είναι το πώς θα ανταποκριθούμε στην αύξηση της προσέλευσης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών κατά τη θερινή περίοδο που αυξάνεται με τους επισκέπτες ο πληθυσμός του νησιού. Στα εξωτερικά ιατρεία πάντως μειώθηκε η αναμονή . Για παράδειγμα για τις μαστογραφίες η αναμονή είναι πέντε μέρες. Για τις μαγνητικές τομογραφίες η αναμονή είναι 30 με 45 ημέρες. Αυτές είναι μικρές νίκες. Είμαστε λίγο καλύτερο από ότι όταν ήρθα», δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Σταύρος Τσαντής.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου μίλησε για τη λύση που έχει δοθεί για την ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος καθώς δυο γιατροί καλύπτουν τις εφημερίες .
Πρόκειται για τον κ.Δημήτρη Σαουλίδη από την Κάλυμνο και την κ. Ειρήνη Κωνσταντινίδου από το Γενικό Κρατικό Νικαίας.
Τόνισε πως το Δεκέμβριο είναι πιθανό να τοποθετηθούν 4 μόνιμοι αναισθησιολόγοι στο νοσοκομείο της Ρόδου.
Η θέση του κ.Νικήτα Μόσχου στη διεύθυνση του καρδιολογικού έχει καλυφθεί από τον κ. Τσαμπίκο Γιακουμάκη αλλά χρειάζεται ακόμη ένας επεμβατικός καρδιολόγος προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης του έχει γίνει ήδη.
Για τα επόμενα χρόνια το νοσοκομείο της Ρόδου θα διαθέτει 6 καρδιολόγους.
Επίσης για τη χειρουργική κλινική θα γίνει αίτημα για ενίσχυση με γιατρούς. Στο τέλος του καλοκαιριού θα καλυφθούν οι άλλες θέσεις είπε.
Το νοσοκομείο όπως τόνισε ο κ.Τσαντής δεν διαθέτει και χρειάζεται νεογνολόγους και πλαστικούς ιατρούς.
«Για να γίνουμε καλύτεροι αρκετά χρειαζόμαστε και γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό», είπε ο κ. Τσαντής που μίλησε και για την παραγωγικότητα που έχει βελτιωθεί καθώς όταν ανέλαβε δεν ήταν στο ποσοστό που πρέπει.
Όσο για το έργο που επιτελεί τόνισε πως θα πρέπει και να διατηρηθεί όταν εκείνος αποχωρήσει.
«Το δύσκολο είναι να διατηρηθούν αυτά που δημιουργηθεί κανείς όταν φύγει από τη θέση του. Είμαι το πρωί και το βράδυ στο νοσοκομείο με στόχο τη βελτίωση και του τρόπου εφημέρευσης», δήλωσε .
Ακόμη αναφέρθηκε ο κ. Τσαντής και στον χαρακτηρισμό πανεπιστημιακό που θα μπορούσε να έχει το νοσοκομείο αν στη Ρόδο λειτουργούσε ιατρική σχολή.