Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή για τον θάνατο στο Γεννάδι

249

Στο τραγικό περιστατικό με τον θάνατο συμπολίτη μας στη Νότια Ρόδο αναφέρεται με ανακοίνωση της η επιτροπή κατοίκων της περιοχής.

«Γιατί, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να προσλάβει το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, μας κοροϊδεύει πως έλυσε τα προβλήματα των δομών υγείας στη Νότια Ρόδο, με ένα ασθενοφόρο δωρεά ιδιώτη, που δεν υπάρχει το προσωπικό να το λειτουργήσει! Το αποτέλεσμα είναι σήμερα όλα τα επείγοντα περιστατικά να περιμένουν ΕΚΑΒ από Αρχάγγελο ή από την πόλη της Ρόδου!», επισημαίνεται στην ανακοίνωση ενώ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 4 Ιουνίου, 12:00 μπροστά από το Πολυδύναμο Ιατρείο του  Γενναδίου.

Αναλυτικά αναφέρονται  τα εξής:

Δυστυχώς ακόμα ένας συνάνθρωπος μας έφυγε από την ζωή επειδή είχε την ατυχία να του συμβεί σοβαρό επεισόδιο στο εξοχικό του στο Γεννάδι.

Ακόμα μια χαμένη ανθρώπινη ζωή προστίθεται στην μακρά λίστα αυτών που χάθηκαν λόγω των ελλείψεων, σε επανδρωμένο ασθενοφόρο, σε ειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονα μέσα των δημόσιων δομών υγείας της Νότιας Ρόδου.

Είμαστε ξανά και ξανά στο ίδιο τραγικό έργο θεατές γιατί, οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια αρνούνται να υλοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα, που θέτουμε συνεχώς οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου.

Γιατί, η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να προσλάβει το απαραίτητο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, μας κοροϊδεύει πως έλυσε τα προβλήματα των δομών υγείας στη Νότια Ρόδο, με ένα ασθενοφόρο δωρεά ιδιώτη, που δεν υπάρχει το προσωπικό να το λειτουργήσει! Το αποτέλεσμα είναι σήμερα όλα τα επείγοντα περιστατικά να περιμένουν ΕΚΑΒ από Αρχάγγελο ή από την πόλη της Ρόδου!

Γιατί, μειώνεται συνεχώς η κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες δομές πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας, και δίπλα από αυτές ξεφυτρώνουν συνεχώς νέες ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας.

Στο συγκεκριμένο περιστατικό όπως και σε κάθε περιστατικό, οι εργαζόμενοι του Π.Ι. Γενναδίου έκαναν και κάνουν το καλύτερο δυνατό, με τα ελάχιστα μέσα και προσωπικό που διαθέτει το ιατρείο.

Η ευθύνη για τις ζωές που χάθηκαν και αυτές που κινδυνεύουν, βαραίνει αποκλειστικά το κράτος, που σε μία τουριστική περιοχή με δεκάδες χιλιάδες πληθυσμό, αφήνει τις υποδομές δημόσιας υγείας σε τραγική κατάσταση.

Δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα μας:

  • Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο προσωπικό του ΕΚΑΒ, οδηγοί και διασώστες, για να λειτουργεί το νέο ασθενοφόρο, 24 ώρες καθημερινά.
  • Να προσληφθούν μόνιμοι ειδικευμένοι γιατροί στο Π.Ι. Γενναδίου, ώστε να εφημερεύει το ιατρείο σε εικοσιτετράωρη βάση με παρουσία ειδικευμένου γιατρού.
  • Να μονιμοποιηθούν οι τρεις συμβασιούχες νοσηλεύτριες, και να προσληφθούν ακόμα τρεις ώστε να καλύπτονται όλες οι εφημερίες.
  • Να αναβαθμιστεί το Π.Ι. Γενναδίου σε σύγχρονο κέντρο υγείας με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Οι ζωές μας δεν είναι κόστος! Όλοι και όλες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 4 Ιουνίου, 12:00 μπροστά από το Π.Ι. Γενναδίου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ