Προσφορά εκκλησίας και μαθητών της Ιαλυσού

1324

Τρόφιμα απαραίτητα για τις  οικογένειες που υποφέρουν,  συγκεντρώνει ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως Θεοτόκου  και  οι μαθητές των σχολείων που λειτουργούν στην Ιαλυσό.

Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον  εφημέριο του ιερού  ναού   κ. Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ  που δεν θέλει να υπάρχουν,  άνθρωποι που πεινούν και υποφέρουν στην ενορία του και όχι μόνο.

Ο ιερέας πραγματοποίησε ομιλίες στα σχολεία,  για να ενημερωθούν οι μαθητές και να ευαισθητοποιηθούν για τους συμπολίτες τους που υποφέρουν.

«Μίλησα στα παιδιά για την αξία της προσφοράς στο συνάνθρωπο.  Τους  τόνισα πως το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας, δεν είναι μόνο για τις εορτές αλλά για  κάθε ημέρα για στη στήριξη εκείνων που υποφέρουν και δεν  έχουν τα απαραίτητα  για να επιβιώσουν.Ήθελα να καταλάβουν πως η προσφορά στον άνθρωπο και ιδιαίτερα σε εκείνους που υποφέρουν δεν έχει ημερομηνία λήξης . Είναι διαρκής », δήλωσε στο skyrodos.gr o  ιερέας κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ.

Το συγκινητικό είναι πως οι μαθητές όχι μόνο ευαισθητοποιήθηκαν αλλά παρέδωσαν οι ίδιοι τα τρόφιμα που συγκέντρωσαν στην εκκλησία.

Συγκεκριμένα τρόφιμα παρέδωσαν ήδη οι μαθητές του 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου Ιαλυσού.

Αξίζει να σημειωθεί  πως τρόφιμα συγκεντρώνουν και οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων που επίσης θα τα παραδώσουν στην εκκλησία.

Κοντά στην ενορία και ο αντιδήμαρχος Ιαλυσού Αρχαγγέλου κ. Γιώργος Πατσάης που ενημερώθηκε από τον ιερέα για  τις ανάγκες που υπάρχουν  και τους ανθρώπους που είναι σε δεινή θέση.

Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των οικογενειών που είναι σε δεινή οικονομική θέση ο κ. Χατζημιχαήλ δήλωσε :

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας στην Ιαλυσό 70 οικογένειες, είναι σε δεινή θέση και δεν έχουν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Τις στηρίζουμε  με την παροχή τροφίμων και όπως μπορούμε».

Ωστόσο όπως τόνισε ο ιερέας υπάρχουν και άλλοι πολίτες που είναι μεν σε δεινή θέση αλλά για λόγους αξιοπρέπειας δεν  ζητούν βοήθεια από την εκκλησία.

«Εμείς όμως γνωρίζουμε ποιοι συμπολίτες μας είναι σε κακή κατάσταση. Έτσι τους πηγαίνουμε εμείς τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να επιβιώσουν», τόνισε ο κ. Χατζημιχαήλ.