Την ευχή να φθάσουν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία στα περσινά επίπεδα εξέφρασε μιλώντας στον Sky  ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.

«Οι κρατήσεις από ορισμένες  αγορές πάνε καλά και από άλλες όχι. Οι αεροπορικές θέσεις είναι λιγότερες για το 2020 συγκριτικά με το 2019. Δεν θα πρέπει  να ξεγελιόμαστε αν έχουμε  μια μικρή αύξηση από ορισμένους προορισμού ή  τουρ οπερέιτορς. Μέχρι στιγμής  οι κρατήσεις και οι αεροπορικές θέσεις είναι λίγο κάτω από το 2019», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Σε ερώτηση για τους λόγους που γίνεται αυτό ο κ. Ματσίγκος δήλωσε:

«Από τα Σκανδιναβικά κράτη οι κρατήσεις είναι μειωμένες. Μικρή μείωση έχουμε και από τη Γερμανία. Λείπουν οι πωλήσεις του Thomas Cook. Ήταν ο δεύτερος το της Ευρώπης που δεν υπάρχει τώρα.  Μιλάμε με συγκρατημένη αισιοδοξία . Μακάρι να φθάσουμε σε αφίξεις στα επίπεδα του2019».

Σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να καλυφθεί το κενό ο κ. Ματσίγκος δήλωσε πως χρειάζεται συντονισμένη προβολή και διαφήμιση του προορισμού στο εξωτερικό.

Ο κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε και τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων .

Μια από αυτές είναι η εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων στα μέσα Μαρτίου.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που στόχο θα έχει την προστασία του περιβάλλοντος.

«Θέλουμε να αποδείξουμε πως η Ρόδος είναι  ένα πράσινος εμβληματικός προορισμός», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.

O κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις επιχειρήσεις από την πτώχευση του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Νέες ελαφρύνσεις για τα νησιά ετοιμάζει η κυβέρνηση

Επίσης ο  κ. Ματσίγκος αναφέρθηκε και στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Ιανουαρίου για την κοπή της πίτας του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων στο κέντρο Αρίων. Στόχος η συγκέντρωση τροφίμων για τους αναξιοπαθούντες.

 212 total views,  2 views today