Στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 24 Νοεμβρίου  θα κληθούν να μετάσχουν και οι εργαζόμενοι στη Ρόδο από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Η σχετική προετοιμασία όπως δήλωσε στο skyrodos.gr  oπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Σάββας Χατζησάββα έχει ξεκινήσει.

« Ετοιμαζόμαστε να μετάσχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 24 Νοεμβρίου γιατί λύσεις  στα προβλήματα των εργαζομένων δεν έχουν δοθεί», δήλωσε ο κ. Χατζησάββας.

 Σε ερώτηση σχετικά με το είδος των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν ο κ. Χατζησάββας δήλωσε ότι  σε λίγες ημέρες το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει.

«Δεν έχουμε αποφασίσει τις κινήσεις που θα κάνουμε εκείνη την ημέρα. Θέμα χρόνου είναι να καταλήξουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΡ.

Μέλημα της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου  όπως είπε ο κ. Χατζησάββας είναι οι εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα, δηλαδή, το Δεκέμβριο.

«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στις εκλογές και για το λόγο αυτό ετοιμάζομαστε», είπε ο κ. Χατζησάββας.

Πολύ ψηλά στις διεκδικήσεις  των συνδικάτων βρίσκεται και η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, με φόντο την κυβερνητική δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση της  διάκρισης σε βάρος των νέων εργαζομένων (του “υποκατώτατου” μισθού για τους κάτω των 25 ετών).

Παράλληλα, τα συνδικάτα θέτουν στο επίκεντρο η ανάγκη κατάργησης της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει τον ορισμό του κατώτατου μισθού με υπουργική παρέμβαση και όχι μέσω των εθνικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Πάντως όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ  κατά το μήνα  Σεπτέμβριο 2018 , σε όλη τη χώρα,  καταγράφηκε, αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει , θετικό ισοζύγιο προσλήψεων αποχωρήσεων κατά 6.556 θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Σεπτεμβρίου 2018 , οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 271.872,ενώ οι αποχωρήσεις σε  265.316. Από τις 265.316  συνολικά αποχωρήσεις, οι 112.251 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι  153.065  από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου. 

 220 total views,  2 views today