Η ανάγκη για συνεργασία, σύγκλιση απόψεων και σύμπνοια αναδείχθηκε κατά την συνάντηση του υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Μανώλη Γλυνού με τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», συνοδεύομενος από τον ανεξάρτητο περιφερειακό σύμβουλο κ. Π. Κουνάκη και την πρώην περιφερειακή σύμβουλο κ. Λίνα Παπατσή, άκουσε τις προτάσεις του προέδρου του Δ.Σ. κ. Νικόλαου Τσούλλου, του αντιπροέδρου κ. Γιάννη Κλούβα, του γεν. γραμματέα κ. Γεώργιου Πάγκαλη, του αν. γεν. γραμματέα κ. Αντώνιου Μπέρδη, του αν. Ταμία κ Τσαμπίκου Κυζάλα και του μέλους κ. Στέφανου Πορτσέλλι και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων για την στεβλή λειτουργία της τοπικής αγοράς, ως απόρροια της δυσαναλογίας που καταγράφεται μεταξύ αύξησης αφίξεων και καθίζησης των εισπράξεων.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου έγινε δέκτης των παραπόνων και της αγωνίας των επαγγελματιών οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δοκιμάζονται από την απώλεια του μέτρου των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και την υπερφορολόγηση, παρακολουθώντας παράλληλα τους αριθμούς των αφίξεων να ευημερούν αλλά τα έσοδά τους να καταποντίζονται.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την συνάντηση, ο δημόσιος λόγος απουσιάζει από την δημόσια ζωή της τοπικής κοινωνίας και οι αγωνίες και οι προτάσεις που κατά καιρούς έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας για τη διάσωση των επιχειρήσεων και των καταστημάτων τους που λειτουργούν οριακά, πέφτουν στο κενό.

Κοινή πεποίθηση τόσο του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου όσο και των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας  Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου είναι πως η μάχη για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί. Πρέπει να δοθεί συντεταγμένα και ουσιαστικά και όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα. «Αυτόν το αγώνα θα τον δώσουμε μαζί, ενωμένοι αύριο ως νέα περιφερειακή αρχή», διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και των εμπόρων ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μ. Γλυνός.

Κατά την συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη για αλλαγή τουριστικής πολιτικής στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να καταστούν τα νησιά μας ξανά ανταγωνιστικά ώστε να μπορούν να προσελκύσουν και ποιοτικούς επισκέπτες υψηλής οικονομικής στάθμης και όχι μόνο τουρίστες με βραχιολάκια. Μόνο έτσι θα μπορεί να έχει όφελος η τοπική οικονομία και τα καταστήματα που λειτουργούν έξω από τα ξενοδοχεία.

Η βελτίωση των υποδομών σε λιμάνια, αεροδρόμια και οδικό δίκτυο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη των νησιών μας, βάσει συνολικού σχεδιασμού και με όχι με άτακτες παρεμβάσεις αποσπασματικά και μεμονωμένα όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να οικοδομηθεί σχέση εμπιστοσύνης, να υπάρχει κατανόηση και να αναπτυχθεί θεσμικός διάλογος μεταξύ των φορέων χωρίς αποκλεισμούς, όχι μόνο για την απλή καταγραφή των προβλημάτων και των διαπιστώσεων αλλά και για να υπάρχει συνολικός σχεδιασμός ώστε να δοθούν λύσεις.

 168 total views,  2 views today