Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Αυλωνίτη είχε ο Αντιδήμαρχος Ρόδου και Γραμματέας της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Πόκκιας στο Υπουργείο Ανάπτυξης με θέμα την εφαρμογή του Ν.4497/2017 για το Υπαίθριο Εμπόριο και τις δυσκολίες εφαρμογής του 18 μήνες μετά την ψήφιση του.

Συγκεκριμένα, στη συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε και η Διευθύντρια του Υπουργείου κ. Μαρία Μανωλάκη, ο κ. Πόκκιας έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της αδυναμίας έκδοσης επαγγελματικών αδειών για υπαίθριο εμπόριο και λαϊκές αγορές, λόγω της μη εγκατάστασης και μη λειτουργίας του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου για την έκδοση των αδειών – κάτι που δημιουργεί δικαιολογημένα αντιδράσεις στους ενδιαφερομένους να δραστηριοποιηθούν στο υπαίθριο εμπόριο παρόλο που έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Ο Γενικός Γραμματέας επικοινώνησε την ίδια στιγμή με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δραγασάκη και δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί για το θέμα Υπουργική Απόφαση που θα το διευθετεί, ώστε να ξεκινήσει από τους Δήμους της Χώρας η έκδοση επαγγελματικών και εμπορικών αδειών. Παράλληλα, ενημέρωσε τον Αντιδήμαρχο ότι δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου, ο Ν 4605/2019 που δίνει λύση και στο άλλο ζήτημα που υπήρχε σε εκκρεμότητα από την ψήφιση του Ν.4497/17, που είναι η λειτουργία της 9μελούς επιτροπής για τις λαϊκές αγορές που είναι υπεύθυνη για την έκδοση αδειών παραγωγών στις λαϊκές αγορές για τους παραγωγούς αγροτικών προϊόντων. Και τα δυο θέματα επιλύουν σοβαρότατα προβλήματα και δίνουν λύσεις σε αιτήματα αρκετών συμπατριωτών μας.

 150 total views,  2 views today