Επιστολή κάλεσμα στο νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του με το αίτημα για συνάντηση έστειλε η διοίκηση του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ρόδου.

Επισημαίνεται μάλιστα ότι οι δημοτικές αρχές οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους την κοινωνία των πολιτών πριν αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους!

“ Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εσείς όπως και εμείς, επιθυμείτε για γόνιμη συνεργασία όπως άλλωστε είχατε δηλώσει στην επιστολή που μας αποστείλατε στις 3 Μαΐου 2019 και στην οποία είχατε δεσμευτεί να μας κοινοποιήσετε τις βασικές σας προγραμματικές δεσμεύσεις, εντός των επόμενων ημερών. Υποθέτουμε ότι το τελευταίο δεν έγινε λόγω της έλλειψης χρόνου κατά την προεκλογική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι οι δημοτικές αρχές οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους την κοινωνία των πολιτών, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις διάφορες συλλογικότητες, πριν, αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Μια τέτοια συνεργασία δημιουργεί ευκαιρίες να λυθούν προβλήματα με τρόπο ανοικτό και δημοκρατικό και με βάση την αρχή της εγγύτητας”, αναφέρεται στην επιστολή.

Αναλυτικά στην επιστολή προς τον κ. Καμπουράκη αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αγαπητέ κ. Καμπουράκη,

Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την εκλογή σας στο όντως τιμητικό αξίωμα του Δημάρχου Ρόδου και να σας ευχηθούμε να έχετε μια θετική και παραγωγική θητεία προς όφελος του νησιού και των κατοίκων του. Το έργο που αναλαμβάνετε είναι πραγματικά δύσκολο, καθώς το νησί μας αντιμετωπίζει μια σειρά διαχρονικών προβλημάτων, αλλά και πολλές προκλήσεις για το μέλλον.

Μερικά από τα σοβαρότερα προβλήματα, με καταλυτικές επιπτώσεις όχι μόνον στην υφιστάμενη κατάσταση αλλά και στο μέλλον του νησιού, που απασχολούν τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες,είναι αυτάπου αφορούν στο περιβάλλον και στην αειφορία/βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτό αναγνωρίστηκε κι από εσάς προεκλογικά, αφού το περιβάλλον αποτέλεσε μία από τις επτά στρατηγικές προτεραιότητες του προγράμματός σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Δημοπράτηση συμπληρωματικών έργων για το Νοσοκομείο Καρπάθου

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο),με διαρκή και ενεργή παρουσία 30 χρόνων, έχει ασχοληθεί κατά κόρον με αυτά τα ζητήματα, αξιοποιώντας το έννομο δικαίωμά του να παρεμβαίνει σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, φυσικού και δομημένου.

Σας αποστέλλουμε λοιπόν αυτή την επιστολή/κάλεσμασε μια συνάντηση μαζί σας, πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων σας, στην οποία θα ανταλλάξουμε χρήσιμες κι εποικοδομητικές απόψεις και γιατί όχι για να συνδράμουμε και εμείς, από την πλευρά μας, στην επίλυση κάποιων από αυτά.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εσείς, όπως και εμείς, επιθυμείτε μια γόνιμη συνεργασία, όπως άλλωστε είχατε δηλώσει στην επιστολή που μας αποστείλατε στις 3 Μαΐου 2019και στην οποία είχατε δεσμευτεί να μας κοινοποιήσετε τις βασικές σας προγραμματικές δεσμεύσεις, εντός των επόμενων ημερών. Υποθέτουμε ότι το τελευταίο δεν έγινε λόγω της έλλειψης χρόνουκατά την προεκλογική περίοδο.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι οι δημοτικές αρχές οφείλουν να λαμβάνουν υπόψη τους την κοινωνία των πολιτών, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τις διάφορες συλλογικότητες, πριν, αλλά και μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Μια τέτοια συνεργασίαδημιουργεί ευκαιρίες να λυθούν προβλήματα με τρόπο ανοικτό και δημοκρατικό και με βάση την αρχή της εγγύτητας.

Αναμένουμε λοιπόν μια συνάντηση μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

 

 154 total views,  2 views today