Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη

976

Ενημερωτική συνάντηση είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη, Φίλιππο Τριομμάτη, με αφορμή τις αλλαγές που επήλθαν από τον “Κλεισθένη” στον θεσμό του περιφερειακού Διαμεσολαβητή.

Στην συνάντηση ο κ. Τριομμάτης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το νέο θεσμικό πλαίσιο και πώς αυτό θα επηρεάζει πλέον την λειτουργία τόσο της Περιφέρειας, όοσ και τους πολίτες οι οποίοι θα προσφεύγουν στην Διαμεσολάβηση.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο, Φίλιππος Τριομμάτης δήλωσε:

“Από το 2015 τόσο από την θέση την οποία με εξέλεξαν με συντριπτική πλειοψηφία άνω των 2/3 τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και από την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα του Πανελλήνιου Δικτύου Δημοτικών και Περιφερειακών Συμπαραστατών, αγωνίσθηκα προκειμένου να κατοχυρωθεί ο θεσμός τόσο στον τομέα της λειτουργίας του, όσο κυρίως στον τομέα της αντικειμενικότητας και της διαφάνειας.

Το τελικό νομοσχέδιο του «Κλεισθένη», αλλά και άλλες συνακόλουθες τροπολογίες οι οποίες κατατέθηκαν από το ΥΠΕΣ, διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο που αν εξαιρέσει κανείς τον Δημοτικό Συμπαραστάτη ο οποίος μετατρέπεται σε διαδημοτικό και ως εκ τούτου κρίνεται ως μη λειτουργικός, ο θεσμός θωρακίσθηκε σε όλα τα επίπεδα, ειδικά δε σε αυτά που αφορούν τόσο τις διευρυμένες αρμοδιότητες, όσο κυρίως τα ασυμβίβαστα τα οποία πρέπει πλέον να συντρέχουν στο πρόσωπο του Συμπαραστάτη ο οποίος μετονομάστηκε σε Διαμεσολαβητή.

 Σεβόμενος τόσο τους πολίτες που όλα αυτά τα χρόνια βρήκαν καταφύγιο και λύσεις στον θεσμό τον οποίο υπηρετώ, αλλά και τους πολιτικούς και υπηρεσιακούς συνεργάτες μου, θα ήθελα να δηλώσω ότι συνειδητή επιλογή μου είναι να σεβαστώ τα νέα κωλύματα και ασυμβίβαστα που θα πλαισιώνουν τον νέο θεσμό του Διαμεσολαβητή μετά το 2019. Κατά συνέπεια θα επέχω από τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου να παραδώσω τον θεσμό στο τέλος της θητείας μου αναβαθμισμένο και κατοχυρωμένο, σε αντίθεση με τα όσα εγώ αντιμετώπισα λόγω του ελλιπέστατου πλαισίου που περιέγραφε τον θεσμό του Συμπαραστάτη. Ο συνολικός απολογισμός δε, ο οποίος θα περιλαμβάνει και λεπτομέρειες για τις αλλαγές που επήλθαν, θα γίνει στο τέλος της θητείας και σε κάθε περίπτωση μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2019.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των μελών του Περιφερειακού συμβουλίου στο Νότιο Αιγαίο αλλά  και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο των οποίου η στήριξη και ή συνεργασία ήταν όλα αυτά τα χρόνια συνεχής και αδιαμφισβήτητη”.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης δήλωσε:

“O Φίλιππος Τριομμάτης, υπηρετεί με συνέπεια τον νεοσύστατο θεσμό του Συμπαραστάτη του Πολίτη και αφιέρωσε  σε αυτόν όλη του ενέργεια με σεβασμό στους πολίτες και στους νόμους.

Τίμησε και εξακολουθεί να τιμά τον θεσμό και την επιλογή μας και αυτό δικαιώνει όσους πίστεψαν σε αυτόν και  στην ανάγκη για σύγκλιση στα μεγάλα και σημαντικά, αφού ο αντίστοιχος θεσμός δεν λειτούργησε σε όλη την Ελλάδα   και δεν έφερε τα αποτελέσματα που έχουμε στην δική μας Περιφέρεια.

Τα συναισθήματα μου είναι μικτά, αφού αφενός χαίρομαι που θα εξακολουθήσω να έχω ένα πολύτιμο συνεργάτη σε μία  κρίσιμη θέση, αφετέρου θα στερηθώ έναν μαχητικό πολιτικό συνεργάτη στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές λόγω του ισχύοντος νομικού πλαισίου.

Η συνέπεια έλειψε στην πολιτική μας ζωή και η στάση και λειτουργία του Φιλίππου μας εξυψώνει”.