Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθήνας και Πειραιά  κ. Γιάννης Φραγκούλης συνοδευόμενος από την πρόεδρο του Κοινωνικού Συλλόγου Συμαίων «ο Πανορμίτης» κ. Δέσποινα Αγγελίδου Μαρκαντέ και το μέλος του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων κ. Γιώργο Στρατιώτη  πραγματοποίησε μια ακόμη ενημερωτική συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριο Σαντορινιό.

Οι εκπρόσωποι της παροικίας ζήτησαν την ανάγκη άμεσης κάλυψης των θέσεων εξειδικευμένου ιατρού σε Κάσο και Σύμη, αίτημα για το οποίο κ. Σαντορινιός δήλωσε ότι υπάρχει δυνατότητα άμεσου διορισμού, αρκεί ο υποψήφιος ιατρός να έχει λάβει την ειδικότητά του, τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ σύντομα θα βγει προκήρυξη για θέση Διευθυντή, ώστε να είναι πιο ελκυστική για κάθε ενδιαφερόμενο.

Στην ίδια συνάντηση εκφράστηκε επίσης η ανησυχία για το γεγονός ότι η υποβολή των αιτήσεων στην Κτηματολόγιο Α.Ε. είχε προγραμματισθεί να αρχίσει την 15 Οκτωβρίου και μέχρι σήμερα, υπάρχει μόνο ανεπίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΟΡΙΟ, ότι  η έναρξη υποβολής αναβλήθηκε για ένα περίπου μήνα.

Τέλος οι εκπρόσωποι των παροικιακών μας συλλόγων αναφέρθηκαν στις ανοικτές πληγές από τις περσινές καταστροφές στη Σύμη και στην εγκατάσταση  συστημάτων αφαλάτωσης σε όλα τα νησιά, για να μην απαιτείται πλέον η υδροδότηση με πλοίο.

 182 total views,  2 views today