Τις προετοιμασίες για την διεξαγωγή πολιτικού εκλογικού συνεδρίου στις 30 και 31 Μαρτίου σηματοδότησε η συνεδρίαση  της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα χθες Κυριακή 3 Φεβρουαρίου.

Από αύριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου,  ανοίγει το μητρώο για εγγραφές μελών που θα έχουν δικαίωμα ψήφου ή να είναι υποψήφιοι για σύνεδροι. Στις 20/2 υποψηφιότητες Συνέδρων. 3/3 θα γίνουν οι εκλογές συνέδρων.

Το παρόν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ έδωσαν ο βουλευτής του κόμματος κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και ο υποψήφιος βουλευτής κ. Βάιος Καλοπίτας.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του κόμματος κ. Φώφη Γεννηματά το Κίνημα Αλλαγής θα προχωρήσει προς τις εκλογές με  αυτόνομη γραμμή, ενιαία φωνή και πολιτική ενότητα και ενιαία εκλεγμένα όργανα.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και ξεκαθάρισε πως δεν θα επιτρέψει να λεηλατηθεί  από τον ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Σχετικά με τους κλυδωνισμούς πρόσφατα στο οικοδόμημα του ΚΙΝΑΛ η κ. Φώφη Γεννηματά είπε αποτελούν πλούτο οι διαφορετικές απόψεις και η πολυφωνία.

Τόνισε επίσης ότι  πλέον «είναι η ώρα το σύνολο των πολιτικών αποφάσεων να περάσει αποκλειστικά και μόνο στα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος Αλλαγής, με αποφάσεις δεσμευτικές και σεβαστές από όλους.

«Μετά τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή πολιτικού- εκλογικού συνεδρίου στις 30-31 Μαρτίου .  Μετά τις πρόσφατες αποχωρήσεις θα πρέπει να προχωρήσουμε στην ενοποίηση του κόμματος», δήλωσε  στο skyrodos.gr ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Βάιος Καλοπήτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Διακομιδή ηλικιωμένης από την Πάτμο στη Λέρο

«Υποχωρήσαμε αρκετά για να έχουν ρόλο και θέση κάποιοι. Παρόλα αυτά δεν τους ήταν αρκετό αυτό. Δυστυχώς καθυστερήσαμε να προχωρήσουμε στην ενοποίηση του κόμματος.  Τώρα ελπίζουμε να βελτιωθεί η κατάσταση», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής

Σύμφωνα με τον κ. Καλοπήτα η παράταξη υποφέρει περισσότερο από προσωπικές ατζέντες .

«Η παράταξη υποφέρει από προσωπικές ατζέντες. Η λογική της προσωπικής πολιτικής επιδίωξης των  παλιών πρωταγωνιστών και των τιμαριούχων πρέπει να σταματήσει. Ήδη υποχωρήσαμε αρκετά για να έχουν ρόλο και θέσεις κάποιοι και δεν τους ήταν αρκετό αυτό», είπε ο κ. Καλοπήτας που πρότεινε στην ΚΕ να διεξαχθεί πριν τη διαδικασία που αποφασίστηκε συνέδριο ΠΑΣΟΚ .

 206 total views,  2 views today