Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, με την σειρά μας μετά από σωρεία καταγγελιών από σωματεία, φορείς και συνδικαλιστές του νησιού, θέλουμε να καταγγείλουμε την πρόστυχη ανάρτηση σε Μ.Κ.Δ. με φασιστικό, ρατσιστικό περιεχόμενο, υποτίμησης του γυναικείου φύλου από τον τέως (πλέον?) Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Τάσο Ψαρομπά στο πρόσωπο της δημοσιογράφου Κας Ηλιάδη, η οποία βρήκε την δύναμη και το ψυχικό σθένος να καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση της από γνωστό υπουργό του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία’90.

Το χυδαίο σχόλιο από τον εν λόγω “εκπρόσωπο” εργατοπατέρα, καθίσταται διπλά ένοχο ιδιαίτερα στο νησί μας και προσβάλλει τις γυναίκες για δύο βασικούς λόγους:

Α)  Γιατί είναι νωπή ακόμη η μνήμη της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη και ο τρόπος με τον οποίο κακοποιήθηκε και δολοφονήθηκε. Είναι άμεση προσβολή στη μνήμη της, αλλά προσβολή και σε όλες τις γυναίκες είτε μαθήτριες/φοιτήτριες ή εργαζόμενες που έχουν υποστεί τέτοιου είδους εμπειρίες είτε σωματικές άσκησης βίας ή λεκτικές/ψυχολογικές από το οποιονδήποτε ψυχικά διεστραμμένο υποκείμενο!

Β) Γιατί ο συγκεκριμένος  “εκπρόσωπος” των εργαζομένων στον Τουρισμό, Αντιπρόεδρος, ανήκει σε ένα Σωματείο, το οποίο αποτελείται στην πλειοψηφία του, άνω του 50% από γυναίκες, πράγμα που αναδεικνύει την μεγάλη προσβολή στις ίδιες.

Ως εργαζόμενοι του Γ.Ν.Ρ. ενός εργασιακού χώρου που η πλειοψηφία των εργαζομένων αποτελείται από γυναίκες θεωρούμε χρέος μας μπροστά σε αυτό το εμετικό χυδαιολόγημα που όχι μόνο προσβάλλει, αλλά ωθεί σε ανάλογες κινήσεις άσκησης βίας προς γυναίκες, παιδιά και ανθρώπους διαφορετικών πεποιθήσεων, να μην μείνουμε απαθείς!

Καλούμε, όλες και όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς, αλλά και γενικότερα ολόκληρη τη Ροδιακή κοινωνία, να καταδικάσει την στάση του εν λόγου «συνδικαλιστή». Με την στάση μας, να αποβάλουμε τέτοιου είδους αρρωστημένους ανθρώπους από τα σωματεία και τους συλλόγους. Καλούμε όλες τις γυναίκες εργαζόμενες, μαθήτριες, φοιτήτριες, αθλήτριες, ασθενείς να καταγγέλλουν, να αναφέρουν άμεσα τέτοιες ενέργειες χωρίς φόβο. Να μην υποτάσσονται στην ισχύει κανενός.

Μεγάλη ευθύνη φέρουν και όσοι φιλοξενούν στα ψηφοδέλτια τέτοιους ανθρώπους. Το ελάχιστο που έχει να κάνει η παράταξη με την οποία εκλέχτηκε ο συγκεκριμένος, είναι να τον διαγράψει από τις τάξεις του σωματείου. Οποιαδήποτε άλλη στάση απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές τους καθιστά και αυτούς υπόλογους στην Ροδιακή κοινωνία.

Η ανοχή είναι ενοχή!

Ο πρόεδρος Η Γραμματέας
Χαρίλαος Μπαρός Ελένη Αγγέλη

 

 632 total views,  2 views today