Νεαρή φοιτήτρια από την Πάτμο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Το νέο κρούσμα που ανιχνεύθηκε στο νησί της Αποκάλυψης έχει φέρει αναστάτωση, για τυχόν διασπορά του ιού, όπως επισημαίνει και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιώργος Τσουκαλάς.

Η φοιτήτρια ταξίδεψε από την Αθήνα μέχρι την Πάτμο γιατί ήταν προσκεκλημένη σε ένα γάμο την περασμένη Κυριακή. Κι ενώ βρισκόταν στο νησί, η νεαρή κοπέλα ενημερώθηκε από φίλους της στην Αθήνα ότι άτομα της κοινής παρέας βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Αμέσως υποβλήθηκε σε τεστ ανίχνευσης, όπου διαπιστώθηκε ότι και η ίδια νοσεί από τον covid. Σε συναγερμό βρίσκεται το νησί εδώ και μερικές ώρες μετά το νέο περιστατικό μόλυνσης καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού και σε άλλα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί της και ειδικά οι καλεσμένοι του γάμου και ο στενός οικογενειακός της κύκλος.

Αμέσως δόθηκε η εντολή της ιχνηλάτησης αρχικά στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της αλλά και των στενών επαφών της. Αποτελέσματα της ιχνηλάτησης αναμένονται αύριο. Να σημειωθεί ότι η νεαρή φοιτήτρια βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό, είναι καλά στην υγεία της και δεν έχει συμπτώματα.

 1,944 total views,  2 views today