Συναντήσεις είχε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελευθερία Οίκουτα στον Αρχάγγελο

159

Στα πλαίσια της ενημέρωσης της για τις ανάγκες της περιοχής Αρχαγγέλου, η Ελευθερία Οίκουτα, υποψήφια βουλευτής με το το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τον νομό Δωδεκανήσου προχώρησε σε πληθώρα συναντήσεων με πρώτο σταθμό το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου όπου και ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα καθημερινότητας και λειτουργικότητας του με το εκεί προσωπικο – την αγροτικό ιατρό, τους νοσηλευτές και την ομάδα του ΕΚΑΒ.

Τα συμπεράσματα ήταν πως υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, με ελάχιστα άτομα βάρδιας και πολλά ανασταλτικά προβλήματα καθημερινότητας λειτουργίας όπως η ελλιπής θέρμανση του χώρου.

Αναφορά έγινε και στην έλλειψη επανδρωμένου ασθενοφόρου, καθώς η περιοχή κάλυψης είναι μεγάλη και ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες όπου ο όγκος τον περιστατικών πολλαπλασιάζεται.

Ακολούθησε συνάντηση με τον υποδιευθυντή γιατρό Μανώλη Φλεβάρη όπου συμπλήρωσε πως το βασικό πρόβλημα είναι πως ειδικευόμενοι ιατροί αποσπώνται γρήγορα χωρίς να έχει προηγηθεί η αντικατάσταση τους. Επίσης επισήμανε πως στο κέντρο υγείας δεν υπάρχει η ειδικότητα του καρδιολόγου και το οδοντιατρείο έχει κλείσει.

Δεύτερος σταθμος ενημέρωσης της υποψήφιας βουλευτή για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου όπου και ενημερώθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή για την κατάσταση του τμήματος.

Το βασικότερο πρόβλημα που ανέφερε ο Αναπληρωτής Διοικητής είναι η λειψανδρία που υπάρχει καθώς το προσωπικό του τμήματος δεν επαρκεί για να καλύψει την περιοχή ευθύνης του που ξεκινάει από το Φαληράκι και φτάνει μέχρι τη Λίνδο. Όπως παρατήρησε η υποψήφια βουλευτής οι κτιριακές εγκαταστάσεις χρήζουν άμεσης ανακαίνισης.

Με αυτοθυσία αντιμετωπίζονται περιστατικά από τους λίγους αστυνομικούς που υπάρχουν στο εν λόγω Α.Τ.

Τέλος, αργά το απόγευμα συναντήθηκε με ομάδα γυναικών κατοίκων Αρχαγγέλου όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιες και οι οικογένειες τους εν όψη του ξεκινήματος της σεζόν, της εποχικής εργασίας, της έλλειψης τρόπων μεταφοράς και γενικότερα συζητήθηκε στη συνέχεια για το πώς μπορεί να βελτιωθεί η καθημερινότητα της Αρχαγγελιτισσας γυναίκας.

H Ελευθερία Οίκουτα δήλωσε μετά τις συναντήσεις

“Σήμερα ήταν μια πραγματικά εποικοδομητική μέρα. Οι συνομιλίες μου με το προσωπικό του Κ.Υ.Α. , τους αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου αλλα και με τους φίλους και συγχωριανούς μου, ανθρώπους της διπλανής πόρτας μου δείχνει το έργο που πρέπει να γίνει για να δει ο τόπος μας καλύτερες μέρες. Με πεισμώνει ακόμα περισσότερο, στον αγώνα που κάνω για την Αρχάγγελο, για τη Ρόδο, για τα νησιά μας. Για τα Δωδεκάνησα.”