Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπάθου με θέματα την πρόληψη και καταστολή του COVID-19 και τις προτάσεις για εύρεση χώρου προσωρινής φιλοξενίας λαθρομεταναστών, σε περίπτωση που εισέλθουν στο νησί.

Μετά από συζήτηση το Συντονιστικό Όργανο αποφάσισε να προμηθεύσει ο Δήμος Καρπάθου τα Δημοτικά Σχολεία και όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες με μάσκες, να γίνουν απολυμάνσεις σε σχολεία και χώρους υψηλής συγκέντρωσης δημοτών και να θερμομετριούνται όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στο νησί από προσωπικό του Νοσοκομείου Καρπάθου.

Επίσης αποφασίσθηκε να γίνει σήμανση προστασίας του επιβατικού κοινού, στα λιμάνια της Καρπάθου και να γίνει σύσταση να δίδονται ψηφιακά ιατρικά παραπεμπτικά για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων εκτός του νομού Δωδεκανήσου.

Τέλος στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Καρπάθου να συνεδριάζει κάθε Παρασκευή ενώ έγινε γνωστό πως ο Δήμος Καρπάθου έχει παραγγείλει 2.000 Rapid Test και σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια για τους κατοίκους του νησιού.

 2,307 total views,  2 views today