Συνεδριάζει αύριο η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ με φαβορί για τη θέση του Γραμματέα τον Ν. Παπανικόλας!

144

Για  αύριο  και ώρα 19:00 έχει προγραμματιστεί  στο ΑΚΤΑΙΟΝ  η συνεδρίαση των μελών της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που προέκυψε μετά τις εσωκομματικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό θα συγκεντρωθούν όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, που εξελέγησαν  και  θα κάνουν μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Επίσης  άτυπα θα γίνει η κατανομή των θέσεων σε ότι αφορά τους θεματικούς τομείς που θα υπάρχουν στο κόμμα  τοπικά.

Ωστόσο παρότι αναμένεται, δεν θα γίνει αύριο η εκλογή του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής γιατί η οδηγία που έχει δοθεί από το κόμμα είναι αυτό να γίνει μετά το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί  στο διάστημα από τις 20 έως τις 22 Μαΐου στην Αθήνα.

Εκείνος που έχει κλειδώσει στη θέση του Γραμματέα είναι ο κ. Νικηφόρος Παπανικόλας  που ήρθε πρώτος σε σταυρούς στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής.

Ο κ. Αλέκος Παπουράς να σημειωθεί πως έχει ήδη δηλώσει στον Sky, και μάλιστα δύο φορές  πως δεν θα διεκδικήσει τη θέση του Γραμματέα, γιατί δεν ήρθε πρώτος σε σταυρούς αλλά θα αγωνιστεί ώστε το ΠΑΣΟΚ να αυξήσει περαιτέρω τα  ποσοστά του και να κεφαλαιοποιήσει  τα αποτελέσματα των πρόσφατων εσωκομματικών εκλογών  στη συνείδηση των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον όλων των στελεχών του κόμματος στρέφεται στο επικείμενο συνέδριο που εν πολλοίς φαίνεται ότι θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα μετά τη μεγάλη νίκη που έφερε η συμμετοχή του κόσμου την περασμένη Κυριακή.

Ο κ. Ανδρουλάκης εκεί θα «χτίσει» το εκλογικό αφήγημα του Κινήματος Αλλαγής, γνωρίζοντας ότι τόσο η συμμετοχή όσο και η νέα ονομασία δίνουν μια νέα πνοή στο κόμμα.

«Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας»,  έχει τονίσει ο πρόεδρος  χαρακτηριστικά μετά τις εσωκομματικές εκλογές.

«Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια. Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας», σημείωσε με νόημα ο κ. Ανδρουλάκης δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του.