Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή 17 Μαΐου το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου στις 12:00.

Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης έχουν περιληφθεί τα ακόλουθα θέματα:

-Την ετοιμότητα του δυναμικού και μέσων για διάθεση προς υποβοήθηση του έργου του πυροσβεστικού σώματος στην καταστολή δασικών πυρκαγιών στα πλαίσια εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών
-Τον συντονισμό σε τοπικό επίπεδο της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών που προκαλούνται από τις δασικές πυρκαγιές στο πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών.
-Την εκτέλεση έργων εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης από το Δήμο καθ υπόδειξη και συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες κυρίως στη ζώνη μίξης Δασών Πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών τους συγκροτημάτων
-Τον προγραμματισμό για την υλοποίηση δράσης της οργανωμένης απομάκρυνσης πολιτών κατ εφαρμογή του άρθρου 6 παρ 5 στ του Ν3013/2002 ( όπως αυτό τροποποιήθηκε και ισχύει βάσει της παρ. 2 του άρθ. 18 του Ν 3613/2007 ( ΦΕΚ 263/Α/2007 και του αρθ. 108 του Ν.4249/2014.
-Τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας κατά τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας βάσει του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
-Την απομάκρυνση των επαλειμμάτων και καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπεδικές εκτάσεις ( Πυρ. Διάταξη 4/2012. Ν>3852/2010 αρθ.94 παρ.1) εντός των διοικητικών τους ορίων.
-Την οργάνωση Εθελοντισμού στο επίπεδο των Δημοτικών Τοπικών Κοινοτήτων
Λειτουργία του Δικτύου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δ. Ρόδου.

 130 total views,  2 views today