Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (6 Αυγούστου 2019) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά έντεκα αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, επτά αλλοδαποί (-5- άνδρες και -2- γυναίκες) ηλικίας από 19 έως 40 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση πλαστών, κατά περίπτωση, δελτίων ταυτότητας, διαβατηρίων και άδειας διαμονής, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, Αυστρία και Γαλλία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, τρεις αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 19, 23 και 26 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Καρπάθου και κάνοντας χρήση παραποιημένων, κατά περίπτωση, δελτίων ταυτότητας επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό την Αυστρία και την Τσεχία.
  • Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, ένας 32χρονος αλλοδαπός ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

 

 104 total views,  2 views today