Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την αντιμετώπιση της διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών συνελήφθησαν χθες (24 Ιουνίου 2019) σε περιφερειακά αεροδρόμια του Νοτίου Αιγαίου συνολικά (16) αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνείς πτήσεις.
Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις διακινητές αλλοδαπών ηλικίας 25, 30 και 39 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν:

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, δύο αλλοδαποί ηλικίας 27 και 41 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό τη Γερμανία.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, εννέα αλλοδαποί (-5- άνδρες και -4- γυναίκες) ηλικίας από 19 έως 39 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Μυκόνου και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε διαφορετικές πτήσεις με προορισμό την Ιταλία.
Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις διακινητές αλλοδαπών ηλικίας 25, 30 και 39 ετών, διότι όπως προέκυψε καθοδηγούσαν τέσσερις αλλοδαπούς και τους διευκόλυναν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση.

• Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, πέντε αλλοδαποί (-3- άνδρες και -2- γυναίκες, που συνόδευαν -1- παιδί) ηλικίας από 20 έως 42 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό τη Γαλλία και την Ιταλία
Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

 639 total views,  6 views today