Ακάθεκτος φαίνεται ότι είναι ο ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου της Καλύμνου, μετά τη δίμηνη αργία που ετέθη από τον Μητροπολίτη Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας Παΐσιος, παραβίασε τα μέτρα και συνελήφθη, γιατί λειτούργησε τόσο το απόγευμα του Σαββάτου, όσο και το πρωί της Κυριακής και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ πρόστιμα των 300 ευρώ έπεσαν από την Αστυνομία και σε 10 παριστάμενους για μη χρήση μάσκας και παραβίαση του περιορισμού κίνησης.

Σημειώνεται ότι κάτοικοι του νησιού, υποστηρικτές του παπά, συγκεντρώθηκαν έξω από το ναό και καταφέρθηκαν εναντίον του δεσπότη με υβριστικά συνθήματα. Ο ίδιος ταμπουρώθηκε μέσα στο ναό για ν’ αποφύγει τη σύλληψη, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην απόφαση του δεσπότη τονίζεται ότι κλείνει επ΄ αόριστον την εκκλησία του Αγίου Αθανασίου που ιερουργούσε ο εν λόγω παπάς, τονίζοντας ότι «η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο»».

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, αλλά και όπως ήταν γνωστό, ο εν λόγω ιερέας εμφανιζόταν ως «αρνητής της μάσκας». «Ως κληρικός δημιουργείς πάμπολλα προβλήματα, σε μια εποχή όπου δυστυχώς ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας. Η στάση σου, οι κινήσεις και τα έργα, δε συνάδουν ως προς το πνεύμα, το έργο και τις πράξεις ενός κληρικού» αναφέρει ο κ. Παίσιος.

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο Μητροπολίτης απευθύνεται προς τους πιστούς, ζητώντας την κατανόησή τους και ιδιαιτέρως από τους ενορίτες του Αγίου Αθανασίου, λόγω της απείθειας του συγκεκριμένου κληρικού να υπακούσει στους νόμους του κράτους. Κάνει λόγο για σκανδαλισμό των πιστών και καταλήγει σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή είναι προς γνώση και συμμόρφωση Κληρικών που αρνούνται τους νόμους της πολιτείας και τις δικές του ταπεινές υποδείξεις.

Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο Καλύμνου νοσηλεύονται ο εφημέριος της Παναγίας του χωριού, ο ψάλτης και ο επίτροπος, ενώ χθες εισήχθη στο Νοσοκομείο Καλύμνου και το μωρό 5 μηνών του δεύτερου ψάλτη, το οποίο εμφάνισε υψηλό πυρετό.

Επίσης σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πληροφορίες λένε ότι η διασπορά του ιού, ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα όταν τελέσθηκε εσπερινός σε ένα ξωκκλήσι του νησιού και τα κρούσματα άρχισαν την εμφάνισή τους από την περασμένη Κυριακή.

 1,415 total views,  2 views today