Συνελήφθη   59χρονος Ισπανός ο οποίος ήρθε στο νησί μας για διακοπές αλλά  μαζί με άλλα δύο άτομα είχαν κάνει σωρεία κλοπών σε αυτοκίνητα τα οποία είχαν ενοικιαστεί από τουρίστες.

 Ο δράστης μαζί με τους συνεργούς του, παραβίαζε  αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε παραλιακές περιοχές και  έκλεβε  από το εσωτερικό τους χρήματα και όχι άλλο είχε αξία.

Σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Συνελήφθη χθες  το απόγευμα από αστυνομικούς τουΑστυνομικού Τμήματος Νότιας Ρόδου, ένας 59χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για διάπραξη κλοπών από αυτοκίνητα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει άλλους δύο αλλοδαπούς,συνεργούς του συλληφθέντα, οι οποίοι αναζητούνται.

Όπως διακριβώθηκε έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση προανακριτικών δεδομένων της υπόθεσης, ο 59χρονος ακολουθώντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης (modus operadi) επιδίδονταν από κοινού μαζί με δυο συνεργούς του στη παραβίαση σταθμευμένων οχημάτων κοντά σε παραλίες – τουριστικά αξιοθέατα της νότιας Ρόδου, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα και αντικείμενα.

Αστυνομικοί που διερευνούσαν σχετικές καταγγελίες κατάφεραν χθες το απόγευμα να εντοπίσουν τον 59χρονο, βάζοντας τέλος στην εγκληματική του δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα της Νότιας Ρόδου σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου, εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά διαρρήξεις οχημάτων τις οποίες διέπραξαν οι κατηγορούμενοι το χρονικό διάστημα από 27.07. έως 04.09.2019.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε  στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

 

 214 total views,  2 views today