Συμφωνητικό συνεργασίας και συναντίληψης υπέγραψαν σήμερα ο Δήμος Ρόδου και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος “Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ”. Το συμφωνητικό υπεγράφη σε ειδική εκδήλωση από τον Δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη B. Καμπουράκη, και τον Πρόεδρο του Εκπαιδευτικού Ομίλου “Μητροπολιτικό-Ακμή”, κ. Κωνσταντίνο Ροδόπουλο.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός θα υλοποιήσει εντελώς ΔωρεάνΚοινωνικό Πρόγραμμα, Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου, στο οποίο μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνονται οι ακόλουθες δράσεις:
•Συμμετοχή των σπουδαστών και καθηγητών του Ομίλου Μητροπολιτικό-ΑΚΜΗ, ως εθελοντών σε επιλεγμένες δράσεις του Δήμου.
•Διοργάνωση, υποστήριξη και υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον Δήμο π.χ. θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, συμμετοχή με μπουφέ σε εκδηλώσεις του Δήμου από σπουδαστές και καθηγητές του τομέα Γαστρονομίας-Επισιτισμού κ.λ.π.
• Χορήγηση υποτροφιών σε προγράμματα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ καθώς και ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ σε άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
•Συμμετοχή καθηγητών και δωρεάν εξασφάλιση εγκαταστάσεων και εργαστηρίων του Ομίλου σε προγράμματα εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης που διοργανώνει ο Δήμος
•Δημιουργία ξεχωριστών και μοναδικού ενδιαφέροντος ενοτήτων επιμόρφωσης ενηλίκων, τα οποία θα προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους δημότες του Δήμου Ρόδου, όπως:
 Μαγειρική/Ζαχαροπλαστική Τέχνη
 Αισθητική Άκρων
 Εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών/digital marketing
 Πρώτες Βοήθειες, για Παιδικούς Σταθμούς
 Τεχνικές Διαχείρισης Άγχους, Εξετάσεων/Συμβουλευτική, για γονείς και μαθητές
 Η κατάθλιψη των εφήβων και ο ρόλος των γονιών
 Διατροφικές διαταραχές στην παιδική και εφηβική ηλικία
•Δωρεάν απασχόληση-Πρακτική άσκηση σπουδαστών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς/ΚΑΠΗ/αθλητικούς χώρους κ.λ.π., με βάση τις ανάγκες του Δήμου
•Υποστήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου, σε προγράμματα τους.
• Συμμετοχή ανέργων, σε επιδοτούμενα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας (voucher), κατόπιν υπόδειξης της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Β. Καμπουράκης, υπογραμμίζει:

“Είναι η ώρα της ευθύνης, για να πάμε μπροστά. Γι αυτό μας χαροποιεί σήμερα ιδιαίτερα, η συμφωνία συνεργασίας και συναντίληψης με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο “Μητροπολιτικό- ΑΚΜΗ”, ο οποίος έρχεται να συνεισφέρει ενεργά και υπεύθυνα, στο έργο μας προς τους δημότες. Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ο στρατηγικός πολλαπλασιαστής, στην εξίσωση της τοπικής ευημερίας, και γι αυτό ο Δήμος Ρόδου αξιοποιεί κάθε ευκαιρία και δυνατότητα, ώστε, χωρίς κανένα οικονομικό κόστος, να εμπλουτίζει και να αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, προς τους δημότες του. Η σημερινή συμφωνία δείχνει το δρόμο, που πρέπει να ακολουθήσουμε, Δήμος, ιδιωτικός τομέας και τοπική κοινωνία, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό, της Ρόδου μας”.

 216 total views,  2 views today