Συνεχίζεται την Πέμπτη 2 Μαρτίου  η μεγάλη δίκη για τους πλειστηριασμούς στο ΣτΕ

177

Με την αγόρευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε την Τρίτη 28/2/2023 στην κατάμεστη αίθουσα του Συμβουλίου της Επικρατείας η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που είχε καταθέσει το 2018 η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, μαζί με άλλους μαχόμενους ανθρώπους της Πλεύσης Ελευθερίας και των Κινημάτων. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέπτυξε διεξοδικά, με ιστορικές, πολιτικές, κοινωνικές, κοινοβουλευτικές και νομικές αναφορές, πώς, από το 2002 μέχρι σήμερα οι καλόπιστοι πολίτες και φερέγγυοι δανειολήπτες μετατράπηκαν ανυπαίτια σε υπερχρεωμένους κι απελπισμένους ανθρώπους, πώς θυματοποιήθηκαν από Τράπεζες, Κυβερνήσεις και funds, για να φτάσουμε στην σημερινή οργανωμένη αρπαγή των πρώτων κατοικιών και την λεηλασία των περιουσιών τους, που έχει χαρακτηριστικά επέλασης των funds, μέσω της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Μίλησε για τις επάλληλες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, που δεν συνοδεύθηκαν από τις οφειλόμενες απαλλαγές και διαγραφές χρεών των δανειοληπτών, κι ας αιμοδοτούσαν οι ίδιοι τις τράπεζες, ως φορολογούμενοι πολίτες. Μίλησε για την κλιμάκωση της στοχοποίησης της πρώτης κατοικίας και την αναγόρευση των τραπεζών σε προνομιακούς δανειστές από το 3ο Μνημόνιο του 2015 και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Αναφέρθηκε στις μεθοδεύσεις που ακολούθησε η Κυβέρνηση Τσίπρα και ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης Κοντονής για την επιβολή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με εκπρόθεσμες τροπολογίες και μια διαβλητή και διάτρητη σύμβαση ανάθεσης σε συντοπίτη του επιχειρηματία της επιλογής του. Αλλά και για τη σημερινή συνέχιση της διαδικασίας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με ιδιαίτερα σκληρά λόγια αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου για τα funds, την οποία χαρακτήρισε προκλητική και σκανδαλώδη, ενώ δεν παρέλειψε να ανατρέξει στις συνεχείς παρεμβάσεις των δανειστών στη Δικαιοσύνη και στους Δικαστές. Επανειλημμένως απευθύνθηκε στο Δικαστήριο, υπογραμμίζοντας την υψηλή αποστολή του να προστατεύσει την κοινωνία και τους ευάλωτους κι ανυπεράσπιστους ανθρώπους, απέναντι στην εφιαλτική, οργουελιανή διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που επιτρέπει να σου πάρουν το σπίτι με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να έχεις ούτε πρόσβαση στη διαδικασία, χωρίς να είναι καν ο συμβολαιογράφος στο γραφείο του την ώρα του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής αγόρευσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι πολίτες που παρακολουθούσαν τη δίκη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 10.30, το πρωί με την συνέχιση και ολοκλήρωση της αγόρευσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου και την αγόρευση του Νίκου Κωνσταντόπουλου και των δικηγόρων Νίκου Τσώλη και Απόστολου Μπαλμπούζη, που συμπαρίστανται για την υποστήριξη της αίτησης.

Στην ανάρτησή της για τη  χθεσινή  ημέρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έγραψε:

«Οι δηλώσεις μας σήμερα το πρωί στο ΣτΕ, στη δίκη κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που ξεκίνησε και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 2/3/2023 στις 10.30 πμ!

Καλούμε και πάλι τους πολίτες να είναι εκεί! Η κατάμεστη αίθουσα σήμερα έδωσε τον τόνο της κοινωνικής εγρήγορσης κι επιφυλακής!

Τέτοιες δίκες πρέπει πάντα να γίνονται υπό το βλέμμα της κοινωνίας!

Το ζωηρό χειροκρότημα των πολιτών στη διεκδίκηση ήταν ηχηρό μήνυμα για τη σημασία αυτού του αγώνα!

ΖΚ»

Υπενθυμίζεται ότι την αίτηση είχε καταθέσει το 2018 η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μαζί με άλλα μέλη της Πλεύσης Ελευθερίας και με αγωνιζόμενους ανθρώπους των κινημάτων, συμπεριλαμβανομένου ενός ανθρώπου που έχασε την πρώτη κατοικία του από ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τον Μάιο 2018.

Εάν γίνει δεκτή η αίτηση, τελειώνει ο εφιάλτης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας και δίνεται ένα νέο εργαλείο άμυνας απέναντι στα funds, που κατέστησαν παντοδύναμα μετά την πρόσφατη, πολλαπλώς προκλητική, απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλεί και πάλι όλους τους πολίτες να παρευρεθούν την Πέμπτη 2/3/2023, στις 10 το πρωί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου), όπου θα συνεχισθεί η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, για την προστασία της πρώτης κατοικίας!

Η διαδικασία είναι δημόσια και ανοιχτή και η παρουσία της κοινωνίας έχει μεγάλη σημασία!