Τις εκλογές και την αλλαγή της κυβέρνησης περιμένουν οι εργαζόμενοι της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ για να κατατεθεί η τροπολογία που θα επιτρέψει την επέκταση του καταστατικού της εταιρείας.

Όπως δήλωσε στο skyrodos.gr σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ κ. Νίκος Ρεσβάνης το θέμα τέθηκε ήδη στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και το νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

«Και οι δύο μας διαβεβαίωσαν πως θα χρηματοδοτήσουν τις συμβάσεις για να λειτουργήσει η εταιρεία εφόσον κατατεθεί και ψηφιστεί η τροπολογία στη Βουλή», δήλωσε ο κ. Ρεσβάνης.
Τη δική του αιτιολόγηση για το θέμα έχει δώσει ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός και ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε την ευθύνη στις προηγούμενες κυβερνήσεις για το θέμα.

Αν η επόμενη κυβέρνηση αντιμετωπίσει θετικά το θέμα και ψηφιστεί η τροπολογία τότε θα δοθεί παράταση στη λειτουργία της εταιρείας.
Αν όχι τότε μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα πρέπει να μπει λουκέτο στην ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββας Χατζησάββας.

«Η θέση του ΕΚΡ είναι ξεκάθαρη. Η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια για να προστατεύσει το περιβάλλον από τις πυρκαγιές. Η εταιρεία είναι χρήσιμη για την προστασία των δασών. Πρέπει για το θέμα να τοποθετηθούν πρέπει οι υποψήφιοι βουλευτές. Να επαναλειτουργήσει άμεσα η εταιρεία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΡ που εξέφρασε την απογοήτευση του γιατί από τον περασμένο χρόνο είχε τεθεί το θέμα της λήξης του καταστατικού αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Κάσου προς τον Αρχηγό ΓΕΝ

«΄Οταν ανοίξει η Βουλή όλοι βουλευτές να ενδιαφερθούν ώστε να κατατεθεί και να ψηφιστεί η τροπολογία», είπε ο κ. Χατζησάββας.

 

 124 total views,  2 views today